voorstelling

Theatervoorlichtingsproject Like Me

door: Stichting Kikid

De digitale wereld opent deuren en de mogelijkheden zijn ongekend! Echter brengt dit ook bepaalde problemen met zich mee wat grote gevolgen kan hebben. Zeker voor jongeren! Like Me zorgt voor een dialoog over de lastige thema's binnen dit onderwerp: sexting, pesten, FOMO. Eigenlijk bepalen de leerlingen zelf wat er precies ter tafel komt.

Thema

Social media en (cyber)pesten

Over de voorstelling

Met het programma Like me wordt een open gesprek mogelijk over social media, sociale veiligheid en cyberpesten. Naast voordelen en kansen brengt het gebruik van social media en gamen ook ernstige risico’s met zich mee. Cyberpesten is het zelfde als pesten maar dan 24 uur per dag, 7 dagen in week. Niet alleen op school of op straat, maar overal, waar je ook bent. Groepsdruk, intimidatie, een uitdagend profiel aanmaken, filmpjes en foto’s posten. Het is zo de wereld in, en er is geen weg terug. Digitale media maken het nog veel belangrijker voor jongeren om te weten wie ze zijn en waar hun grenzen liggen. Zelfkennis is dan ook een belangrijk thema binnen het programma Like me.

Door de combinatie van theater, educatie, discussie en creatieve opdrachten is het mogelijk hierover in gesprek te komen. De kracht zit hem in de uitvoering door peer-educators (leeftijdsgenoten). Zij worden bij Kikid getraind door onder andere specialisten op het gebied van het gebruik van digitale media. Hierdoor is het programma steeds actueel en kan op de laatste trends worden ingegaan. Doordat er gewerkt wordt in kleine vertrouwde groepen ontstaat een veilige sfeer en een echt gesprek.

Jongeren die hebben deelgenomen aan Like me zijn zich bewuster van de risico’s van het gebruik van sociale media, de invloed van groepsdruk en de gevolgen van cyberpesten.

Regie
Natasja Looman
Tekst
Natasja Looman
Uitvoerende
Peer- educators
Voorstelling op school
Ja
Discipline / genre
Toneel
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: voorstelling
  • Onderwijs: , VMBO onderbouw, HAVO onderbouw, VWO onderbouw, Gymnasium onderbouw, Speciaal voortgezet onderwijs
  • Voorstelling op school: Ja
  • Tijdsduur: 1,5 uur
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 01-09-2017 - 06-07-2018
  • Max aantal deelnemers: 55
  • Prijs (exclusief BTW): € 995
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Ja

Bijzonderheden

Kikid werkt vanuit de kracht van jongeren; zij zijn de experts die weten hoe je jongeren echt bereikt. De theaterprogramma’s van Kikid worden daarom ontwikkeld met jongeren en uitgevoerd door jongeren. Deze peer-educators staan qua leeftijd dicht bij de jongeren die deelnemen aan de programma’s. Elk team van peer-educators bestaat uit heel verschillende super betrokken mensen. Zij krijgen bij Kikid een intensieve opleiding zodat zij de kennis en specifieke vaardigheden hebben om de voorstelling uit te voeren en een goede gespreksleider te zijn in de klas.

Kikid gaat bij alles dat zij doet uit van de vraag en behoeften van jongeren en scholen. Hierdoor zijn haar programma’s altijd actueel qua inhoud, vorm en taalgebruik. Naast het ontwikkelen en uitvoeren van de bestaande programma’s creëert Kikid voortdurend nieuwe projecten en projecten op maat.

2 voorstellingen op 1 dag? Dan krijgt u een automatische korting; 1750,-

Speelvoorwaarden

Wij zijn graag 60 minuten voor aanvang in de speelruimte
Qua speelruimte zijn we zeer flexibel