activiteiten & workshops

Theater in de Klas

door: Setheater

Met Theater in de Klas worden de leerlingen in de klas verrast door theater. Voor hun ogen ontstaat een voorstelling 'Romeo en Julia'. Verschillende principes van het 'theatermaken', zoals speelstijlen, personages, decor worden uitgelicht. De kracht van theater wordt ingezet om in de klas iedereen mee te voeren in dit ontroerende verhaal.

Thema

Theatereducatie, kennismaking, Romeo en Julia, Speelstijlen, Personages,

Over de voorstelling

Het ene moment zit je in de les, het volgende moment word je door twee acteurs meegezogen in een verhaal over liefde en haat en ben je getuige van een ontroerende slotscène waarbij twee geliefden voor altijd voor elkaar kiezen. In een notendop is dat het effect van de workshop Theater in de klas, die in februari 2006 door Setheater is ontwikkeld en sindsdien op scholen in Nederland en België gespeeld wordt

In de workshop Theater in de klas wordt een klas meegevoerd langs de principes van theater maken.
Gedurende 50 minuten bestormen twee acteurs een klas die daarop niet is voorbereid. Als bagage hebben ze teksten en materialen bij zich, hun ervaring en professionaliteit. Spelsituaties, personages, transformaties, decor en kostuum, William Shakespeare, techniek, inleving, teksttoneel, drama, komedie, thriller, musical en acteurschap vliegen de leerlingen om de oren. De codes en regels van theater worden boven water gehaald aan de hand van een wereldberoemd verhaal dat niemand onberoerd laat.

Plotseling wordt in de klas ‘live’ theater gemaakt. De leerlingen worden ondergedompeld in de illusie van theater en leren de basisprincipes van ‘het vak’ van de professionals, die er dag in dag uit mee in de weer zijn. Onder het motto ‘je ziet alleen wat je weet’, leren de leerlingen naar theater te kijken.

Regie
An Geenen
Voorstelling op school
Ja
Discipline / genre
Toneel
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: activiteiten & workshops
  • Onderwijs: Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, VMBO onderbouw, VMBO bovenbouw, HAVO onderbouw, HAVO bovenbouw, VWO onderbouw, VWO bovenbouw, Gymnasium onderbouw, Gymnasium bovenbouw
  • Voorstelling op school: Ja
  • Tijdsduur: 50 minuten
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 15-02-2006 - 31-07-2017
  • Max aantal deelnemers: 30
  • Prijs (exclusief BTW): € 250
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Ja

Bijzonderheden

De workshop komt beter tot zijn recht als de leerlingen van tevoren niet weten dat er een theaterworkshop gespeeld wordt.

De workshop vindt plaats in het eigen klaslokaal, in een normale klasopstelling. Er worden minimaal 2 en maximaal 4 workshops per dag gespeeld.

Speelvoorwaarden

Per dag spelen wij minimaal 2 workshops. De kosten zijn:
2 workshops (€250+€225=) €475,-
3 workshops (€250+€225+€200=) €675,-
4 workshops (€250+€225+€200+€175=) €850,-

Deze prijzen zijn inclusief BTW, maar exclusief reiskosten en alleen geldig wanneer de workshops op één locatie en op één dag gepland kunnen worden. Er kunnen maximaal twee workshops zonder pauze achter elkaar gespeeld worden. Pauzes tussen de workshops mogen maximaal 30 minuten duren.