voorstelling

Stiekem naar Groenland

door: Het Nederlands Marionettentheater

Al generaties lang heeft ons poppentheater ervaring met voorstellingen op scholen. Nog steeds spelen wij wekelijks op scholen door heel Nederland. Het is heerlijk om te ervaren hoe enthousiast en dankbaar ook de kinderen van deze tijd nog zijn. Terwijl de jongere kinderen volledig op gaan in het verhaal blijken toch ook de ouderen van de bovenbouw te lachen om de woordspelinkjes, te genieten van de vormgeving en onder de indruk te zijn van de techniek. De voorstellingen zijn ook geschikt voor kinderen uit het SPECIAAL ONDERWIJS. Wij spreken onze voorstellingen live en kunnen zodoende het niveau vrij makkelijk aanpassen.

Thema

sprookje avonturenverhaal Groenland reizen viking dieren eskimo's pesten magie geschiedenis zeehondjes helpen humor
moed boeven

Over de voorstelling

In Groenland bewaakte de viking Erik de Rode al 1000 jaar zijn schatten. Echter werd hij voor zijn hebzucht gestraft en bevroor hij in zijn ijspegelgrot. Zijn schatkist dreef af en raakte ver weg aan wal. De schim van de viking doolde dag en nacht rond om hem terug te krijgen in Groenland. Als de boeven Bont en Blauw bij de familie Koekepauw proberen in te breken vinden zij een heel bijzonder boek dat alles onthult over de betoverde schatkist en de plek waar hij hoort. De vriendjes Hannes en Lulu komen per ongeluk, gelokt door de blinkende schatten, terecht in de kist die door de schim op het schip wordt getild. Ook de boeven zagen de kist verdwijnen en gaan er achteraan, gevolgd door de politie en de beroofde loempia-verkoper. In Groenland krijgen Hannes en Lulu hulp van eskimo's, terwijl de boeven juist dwarsgezeten worden door Peerke het zeehondje. Uiteindelijk tovert Lulu, samen met de kinderen in de zaal, de bevroren viking om tot echte viking. Hij besluit de schatten mee te nemen naar het Vikingmuseum in Noorwegen en wil daar zelf gids worden, want wie heeft er nou meer verstand van vikingen dan Erik de Rode?

Regie
Mariska Brugman
Tekst
René van Tol, Jonas van Tol, Mariska Brugman
Muziek
Divers klassiek
Uitvoerende
René Van Tol en Mariska Brugman
Voorstelling op school
Ja
Discipline / genre
Poppentheater
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: voorstelling
  • Onderwijs: Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6,
  • Voorstelling op school: Ja
  • Tijdsduur: 60 minuten
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 01-11-2005 - 01-09-2025
  • Max aantal deelnemers: 200
  • Prijs (exclusief BTW): € 450
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Nee

Bijzonderheden

Ook geschikt voor het speciaal onderwijs

Wij passen de voorstellingen aan aan de leeftijd en het niveau van de kinderen

Er is ook een lesbrief beschikbaar

Speelvoorwaarden

Al onze sprookjes zijn geschikt om op school te spelen in de gymzaal, de aula of - indien groot genoeg - het speellokaal. Ons speelvlak moet wel minimaal 5 meter breed, 2,50 meter diep en 2,65 meter hoog zijn, zonder obstakels op de plek, de kopse kant van de zaal, waar wij staan.
Wij hebben een rij tafels van ongeveer 5 meter lengte nodig om de poppen op te leggen. Wij komen ruim anderhalf uur van te voren opbouwen. Als we voor de kleuters spelen is ongeveer 150 kinderen per voorstelling het maximum, zijn ze ouder, dan mogen het er 200 zijn. Een verduisterde zaal is aan te bevelen, maar niet perse noodzakelijk.