activiteiten & workshops

Skateboard Performance

Na het aanleren van de basis van het skateboarden ben je de 'baas' over het skateboard en bepaal jezelf welke kant je op gaat. Vanuit hier gaan we verder met het leren van eenvoudige tricks en andere bewegingsvormen op het skateboard. Als laatst gaan we gezamenlijk kijken naar het niveau van de groep en aan de hand van het gemiddelde niveau komen we tot een show die kan worden opgevoerd.

Thema

Skateboarden, Fysieke ontwikkeling, Lichaamsexpressie, Skills, Ontwikkeling persoonlijke eigenschappen.

Over de voorstelling

Wij zien skateboarden als een vorm van lichamelijke expressie en tijdens onze lessen benadrukken wij dit aspect dan ook nadrukkelijk. Na het inventariseren van de leerbehoefte krijgen de leerlingen de vrijheid om aan te geven op welke gebieden hun leerwens ligt en vervolgens gaan wij hier dieper op in. Naast het aanleren van techniek krijgen de deelnemers de kans om hun artistieke vrijheid de vrije loop te laten door bijvoorbeeld een eigen trick of bewegingsvorm te verzinnen. Skateboarden kent geen regels en daardoor kan er eindeloos gevarieerd worden. Hierdoor maakt het niet uit of je nog geen ervaring hebt of al een doorgewinterde skateboarder bent, want alle deelnemers zullen persoonlijke groei ervaren.

Voorstelling op school
Nee
Discipline / genre
Dans, Theaterdag, Toneel
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: activiteiten & workshops
  • Onderwijs: Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Speciaal basis onderwijs, VMBO onderbouw, VMBO bovenbouw, HAVO onderbouw, HAVO bovenbouw, VWO onderbouw, VWO bovenbouw, Gymnasium onderbouw, Gymnasium bovenbouw, Speciaal voortgezet onderwijs
  • Voorstelling op school: Nee
  • Tijdsduur: v.a. 3 uur
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 02-01-2017 - 30-11-2018
  • Max aantal deelnemers: 35 per groep
  • Prijs (exclusief BTW): € 625
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Ja

Bijzonderheden

De workshops kunnen zowel binnen als buiten plaatsvinden in bijvoorbeeld een gymzaal, schoolplein of in de buurt gelegen (indoor) skatepark.

Speelvoorwaarden

Locatie:
- moet voorzien zijn van vlakke ondergrond
- ontdaan van takjes, steentjes, etc.

Deelnemers:
- (sport)schoenen met een platte zool
- kleding die niet belemmerend is in de beweging