voorstelling

"Sint zoekt Piet" Sinterklaasshow

door: Tijl Damen

Sinterklaas heeft Tijl opdracht gegeven op zoek te gaan naar het pietentalent van de toekomst en een bestand aan reservepieten op te bouwen. Deze interactieve Sinterklaasshow staat bol van vrolijke liedjes. Het publiek wordt uitvoerig getest op Pietigheid: stilzitten is er niet bij!

Thema

Sinterklaas

Over de voorstelling

Al een heleboel jaren trekt Tijl Damen tijdens de Sinterklaasperiode rond met zijn energieke, muzikale sinterklaasvoorstelling vol liedjes. Hij speelt even makkelijk voor een publiek van 50, als voor een publiek van 250 kinderen en weet er elke keer weer een onvergetelijk feest van te maken. Hij speelt de sinterklaasshows bij intochten, personeelsverenigingen, buurtverenigingen, basisscholen, theaters, voetbalverenigingen, kortom: overal waar Sinterklaas op bezoek komt!

Dit jaar speelt Tijl de interactieve voorstelling 'Sint zoekt Piet':

Sinterklaas maakt zich zorgen. Stel dat er op een dag een heleboel pieten ziek zijn als het Sinterklaastijd is? Of dat ze ineens geen zin meer hebben om naar Nederland te komen? Hoe moet dat dan? Krijgen een heleboel kinderen dan geen cadeautjes? Daarom wil hij graag door heel Nederland een bestand aan reservepieten opbouwen. Hij heeft echter geen tijd om de kinderen zelf te trainen. Daarom heeft hij Tijl op pad gestuurd.

Tijl komt kinderen scouten. Wat weten ze eigenlijk van Sint en zijn Pieten? Aan de hand van interactieve liedjes wordt alle vaardigheden die een piet moet hebben getraind: hoe moet je strooien? Wat te doen als de stoomboot in noodweer verzeild raakt? Hoe benader je het paard van Sinterklaas? Wat gebeurt er allemaal in het grote pietenhuis?

Tijl maakt aantekeningen en houdt de kinderen nauwlettend in de gaten. Weten en kunnen de kinderen voldoende om opgenomen te worden in het reservistengarnizoen?

Tijl speelt tijdens zijn optreden, naast de traditionele Sinterklaasliedjes, vooral zijn eigen nummers. Er zijn meezingers, verhalende luisterliedjes en vooral heel veel dans- en beweegliedjes. Kortom: er wordt weinig stilgezeten!

Te boeken als losse act, of als aanvulling op uw Sinterklaasfeest.

Tekst
Tijl Damen
Muziek
Tijl Damen
Uitvoerende
Tijl Damen
Voorstelling op school
Ja
Discipline / genre
Muziektheater
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: voorstelling
  • Onderwijs: Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Speciaal basis onderwijs,
  • Voorstelling op school: Ja
  • Tijdsduur: 45-90 minuten
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 10-11-2018 - 06-12-2018
  • Max aantal deelnemers: 350
  • Prijs (exclusief BTW): € 425
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Nee

Bijzonderheden

De Sinterklaasshow 'Sint zoekt Piet' is als zelfstandige voorstelling te boeken, maar ook als aanvulling tijdens het bezoek van Sinterklaas en zijn pieten. In overleg zijn verschillende sets mogelijk. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Speelvoorwaarden

Benodigde speelruimte: 5 m. breed/ 4 m. diep/ 2,5 m. hoog.
Eén regulier stopcontact.
Opbouwtijd: ca. 90 min.
Bij voorkeur een licht verduisterde ruimte.