voorstelling

RAPHAËL

door: Tg Goed Gezelschap

Een muzikale, intieme voorstelling vol levenslust. Die moet je gaan zien, alleen of met je vrienden. In samenwerking met de Hartstichting.

Thema

Vriendschap, dood

Over de voorstelling

‘Raphaël’ is een voorstelling over vriendschap. Vriendschap die begint als je 4 jaar bent en misschien je hele leven zal duren. Tenminste; als een hartstilstand er op een jonge leeftijd niet plotseling een eind aan maakt. Je rent door het leven, maar als er iemand naast je neervalt, dan kan je niet anders dan stil staan. De voorstelling gaat over dromen en verlangens, over onverwachte wendingen en hoe het gesprek verder gaat als er na zoveel jaren weer een fictieve ontmoeting is.

De voorstelling is gebaseerd op een ware gebeurtenis, een vriend die even gaat joggen in het park en plotseling neervalt. Het is een ontrafeling over hoe het leven een loopje met ons neemt en hoe de dood een eigen leven gaat leiden. Een zoektocht naar antwoorden. Kan vriendschap nog bestaan als één van de twee vrienden plotseling uit het leven wordt weggerukt?

“De kracht komt uit het intense spel dat door humor nooit sentimenteel wordt.” Kees van Meel, BN de Stem

“Sterke en indringende voorstelling.” Hans Heg, de Volkskrant

Educatie
De voorstelling ‘Raphaël’ biedt inhoudelijk aanknopingspunten op de volgende onderwerpen of thema’s: -Vriendschap, Coming of age, Verlies en rouwverwerking, Reanimatie training voor middelbare scholieren, in samenwerking met de Hartstichting.
De voorstelling ‘Raphaël’ is ontwikkeld in samenwerking met de Hartstichting. De Hartstichting wil reanimatie binnen het landelijk onderwijs implementeren door het geven van reanimatie training op scholen aan scholieren vanaf 14 jaar (elk onderwijsniveau).
De voorstelling ‘Raphaël’ wordt gespeeld waarna leerlingen aan de slag kunnen met het reanimatie pakket. (dit pakket is optioneel te boeken) Hieronder de links naar het educatieve pakt van de Hartstichting die aansluit op de voorstelling van Tg Goed Gezelschap.

Regie
Hans Man in ’t Veld
Uitvoerende
Klemens Patijn Maurits van den Berg
Voorstelling op school
Ja
Discipline / genre
Muziektheater
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: voorstelling
  • Onderwijs: , VMBO bovenbouw, HAVO bovenbouw, VWO bovenbouw, Gymnasium bovenbouw
  • Voorstelling op school: Ja
  • Tijdsduur: 50 minuten
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 01-01-2016 - 31-07-2018
  • Max aantal deelnemers: 250
  • Prijs (exclusief BTW): € 1150
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Ja

Bijzonderheden

De educatie is in samenwerking met de Hartstichting ontwikkeld.

Speelvoorwaarden

Speeloppervlakte van 8x8x3 meter
Technische eisen: Akoestische piano van de school. Indien niet aanwezig dan digitaal. Indien geen piano, graag overleg met gezelschap. Maken gebruik van 17 stoelen, bezem & tafel van de school.
De voorstelling wordt enkel gespeeld in vlakke vloerzalen.

Prijs één per dag twee per dag

Op school: € 1150,- € 1650,-
School in theater: € 1650,- € 2150,-
Vrije voorstelling € 1650,- € 2150,-

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 6% btw.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie