activiteiten & workshops

Projectdag: Reizen in de tijd

door: PodiumsCool

Dagproject voor de hele school bestaande uit een voorstelling, workshops en een afsluiting.

Thema

Reizen in de tijd

Over de voorstelling

Allereerst starten we de dag met een gezamenlijke opening begeleid door een professor en zijn hulp en hun nieuwe uitvinding de TIJDMACHINE! We gaan proberen om de tijdmachine voor het eerst te activeren om zo met z'n allen door de tijd te reizen.
Na de gezamenlijke opening gaat iedereen weer terug naar de klas. Want iedere klas reist op de dag van de uitvoering samen met de professor en zijn hulp naar een bepaalde periode in de tijd. Bijvoorbeeld naar wilde westen waar de kinderen van groep 1 en 2 worden omgetoverd tot indianen. Of naar Griekse goden of misschien zelf naar het jaar 2100.

Iedere klas leert een dans die past bij het thema uit de tijdreis. Deze dans krijgen jullie een aantal weken voorafgaand aan het project opgestuurd zodat jullie de dans al goed kunnen voorbereiden via het digibord. Ook vinden jullie een aantal knutselvoorbeelden op de website die passen bij het thema van de klas. Op de dag van de uitvoering worden er naast het oefenen van de dans ook verschillende dramaoefeningen in de klas gedaan die passen bij het niveau van de kinderen.

Aan het einde van de dag wordt de tijdmachine weer geactiveerd en sluiten we dag af de met met een gave voorstellingen waarin elke klas zijn dans en één van de dramaoefeningen laat zien aan iedereen die wil komen kijken.

Voor ieder niveau een verschillende workshop!

Voorstelling op school
Ja
Discipline / genre
Theaterdag, Toneel
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: activiteiten & workshops
  • Onderwijs: Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Speciaal basis onderwijs,
  • Voorstelling op school: Ja
  • Tijdsduur: de hele dag
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 07-12-2017 - 21-12-2018
  • Max aantal deelnemers: 350
  • Prijs (exclusief BTW): € 5
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Nee

Bijzonderheden

De prijs is de vanaf prijs per kind.

Sluit aan de bij de kerndoelen 54 en 55

Speelvoorwaarden

We maken deze dag graag gebruik van een centrale ruimte (het liefst een gymzaal o.i.d.) Graag de hele dag voor ons beschikbaar stellen! De ruimte wordt ook gebruikt voor de opening en afsluiting met de hele school!