voorstelling

Pim & Pom - Het feestelijke Fiepboek

door: Muziektheater ter ere van van de 100ste geboortedag van Fiep Westendorp

Sinds 2001 brengt De Toren van Geluid interactieve muziektheatervoorstellingen uit voor peuters, kleuters en dreumesen. Door middel van toegankelijke voorstellingen, waarbij eenvoud en helderheid voorop staan, wil de stichting jonge kinderen laten kennis maken met theater en muziek. Ook wordt er gespeeld voor kinderen/mensen met een beperking. In alle voorstellingen speelt het Tutti Timbri-instrumentarium, dat speciaal ontwikkeld werd voor jonge kinderen, een belangrijke rol. Tevens worden hiermee workshops gegeven.

Thema

De Toren van Geluid vindt het een grote eer om een voorstelling te mogen maken over de bekende poezen Pim en Pom van Mies Bouhuys en Fiep Westendorp. Er was al een eigen 52-delige animatieserie op TV en ze schitterden zelfs op het witte doek in een echte bioscoopfilm, maar nu zijn de twee vrienden ook te zien in het theater. Eerder maakten zij de voorstelling 'Pim & Pom - Anders dan anders'.

Over de voorstelling

Het is een bijzondere dag,
99 ballonnen en 1 taart.
Een heleboel kaarsjes,
speciaal voor haar bewaard...

Dit wordt een bijzonder theaterseizoen voor Pim en Pom! De illustratrice van de twee poezenvrienden, Fiep Westendorp, zou dit jaar namelijk 100 jaar zijn geworden.
Dat willen Pim en Pom natuurlijk vieren! Speciaal voor dit jubileumjaar spelen zij dan ook een grote én een kleine feestelijke voorstelling over jarig zijn en héél oud worden! Vol met muziek en vrolijke liedjes. En de kinderen doen natuurlijk ook gezellig mee! Maar... hoe doe je dat eigenlijk, een knal feest geven? De twee poezen hebben er hun pootjes vol aan. Als dat maar goed uitpakt...
‘Pim & Pom - Het Feestelijke Fiepboek!' is een voorstelling speciaal voor kleine, intiemere feestjes (de voorstelling wordt bijgewoond door kleine groepjes kinderen en er is een kleiner speelvlak nodig). Aan de hand van een groot 3 dimensionaal Pop-Up boek worden de kinderen meegenomen in de wereld van de twee vrienden. De voorstelling is interactief en wordt ondersteund door vrolijke liedjes en muziek.
Pim en Pom hadden al een eigen 52-delige animatieserie op TV en ze schitterden zelfs op het witte doek in een echte bioscoopfilm.

Uitvoerende
Norman van Huut en Laura Burgmans
Voorstelling op school
Ja
Discipline / genre
Muziektheater
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: voorstelling
  • Onderwijs: Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4,
  • Voorstelling op school: Ja
  • Tijdsduur: 35 minuten
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 01-09-2017 - 01-07-2018
  • Max aantal deelnemers: 80
  • Prijs (exclusief BTW): € 560
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Nee

Speelvoorwaarden

Geen speelvoorwaarden bekend.