activiteiten & workshops

Percussiemarathon

Een dag Afrikaans trommelen voor het goede doel, door alle leerlingen van de school onder begeleiding van de JeanPaul, interactieve voorstellingen voor kinderen met muziek. Inzetbaar bij: een open dag, afsluiting van een projectweek, een multiculturele dag, een opening, afscheid collega, vastenactieproject, themadag, etc

Thema

DE HARTSLAG VAN SCHOOL IS ZICHTBAAR, HOORBAAR EN VOELBAAR !!!
Een fantastische dag voor de leerlingen van uw school én een geweldige actie om geld in te zamelen in één !!

Over de voorstelling

Een dag Afrikaans trommelen voor het goede doel, door alle leerlingen van de school onder begeleiding van de JeanPaul, interactieve voorstellingen voor kinderen met muziek.
Inzetbaar bij: een open dag, afsluiting van een projectweek, een multiculturele dag, een opening, afscheid collega, vastenactieproject, themadag, etcEen basisritme “de hartslag” wordt continu doorgespeeld door een aantal “doordouwers” en de rest van de kinderen komen groepsgewijze meespelen.
Het principe: De kinderen kunnen vooraf kiezen welke actie ze op de dag doen:
1. zo lang mogelijk door-trommelen en pas stoppen als je niet meer kunt.
2. samen met hun eigen klas ± 30 minuten mee trommelen
3. een act doen – zang , dans – op het ritme van “de hartslag”

De kinderen trommelen gesponsord, dwz ze vragen aan vader, moeder, opa, buren etc een bepaald bedrag voor hun trommelactie, b.v. “voor elke minuut dat ik trommel geeft oma 20 eurocent.” Dit bedrag wordt vooraf toegezegd, ingevuld op een kaart, en achteraf geïnd door de school.

Voorstelling op school
Nee
Discipline / genre
Muziektheater, Theaterdag
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: activiteiten & workshops
  • Onderwijs: Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Speciaal basis onderwijs, VMBO onderbouw
  • Voorstelling op school: Nee
  • Tijdsduur: 3 of 6 uur in overleg
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 01-04-2014 - 30-06-2019
  • Max aantal deelnemers: hele school
  • Prijs (exclusief BTW): € 750
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Nee

Bijzonderheden

JeanPaul zorgt voor uitwerking van de voorbereidingen, aanleveren van benodigd materiaal (instrumenten, aankleding) en presentatie en begeleiding op de dag zelf.
Ook kan er een speciaal aan de school aangepast lied worden gepresenteerd.
Ideaal is, als er al een voorstelling van de Zongofamilie is vooraf gegaan aan de percussiemarathon. Hiermee zijn de kinderen al voorbereid met ritmes en liedjes en hebben ze een binding gekregen met Afrika en hun goede doel daar. (Dan wordt ook korting gegeven).

Speelvoorwaarden

Een speelzaal of gymzaal van de school kan worden gebruikt voor de marathon. Bij goed weer kan deze ook buiten gehouden worden.