voorstelling

Ouderavond Bedtime Stories

door: Theatergroep PlayBack

Hoe praat je met je kind over liefde en seksualiteit, zonder dat het ongemakkelijk wordt? En hoe steun je ze in het ontdekken van hun eigen seksuele identiteit? De interactieve ouderavond Bedtime Stories draait om alles wat ouders hun kind willen meegeven over seks en een toekomstig liefdesleven.

Thema

Communiceren met pubers over liefde en seksualiteit.

Over de voorstelling

Stel: je dochter heeft een uitdagende foto van zichzelf op instagram geplaatst. Liggend op haar bed met alleen ondergoed aan. Jij bent hiervan geschrokken en maakt je zorgen over deze foto online. Je bent sinds kort Facebook- en Instagramvriend van je dochter maar je hebt beloofd dat je je niet bemoeit met wat zij plaatst. Wat doe je?

Het acteursteam van Theatergroep Playback houdt ouders op een luchtige wijze een spiegel voor aan de hand van herkenbare en humoristische scènes aan de keukentafel.

Over PlayBack
PlayBack speelt jaarlijks 750 voorstellingen voor meer dan 45.000 jongeren, ouders en docenten. PlayBack maakt interactief en herkenbaar theater over onderwerpen die voor jongeren belangrijk zijn, zoals seksualiteit, alcoholgebruik, geld, vriendschap en groepsdruk. PlayBack maakt gebruik van ‘terugspeeltheater’: een techniek waarbij scènes opnieuw gespeeld worden met inbreng van het publiek, en ouders elkaar tips geven voor een goed gesprek met hun kind.

Regie
Kim Zonneveld
Tekst
Kim Zonneveld
Voorstelling op school
Ja
Discipline / genre
Toneel
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: voorstelling
  • Onderwijs: , VMBO onderbouw, VMBO bovenbouw, HAVO onderbouw, HAVO bovenbouw, VWO onderbouw, VWO bovenbouw, Gymnasium onderbouw, Gymnasium bovenbouw, Speciaal voortgezet onderwijs
  • Voorstelling op school: Ja
  • Tijdsduur: 90 minuten
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 01-01-2014 - 31-12-2018
  • Max aantal deelnemers: 10-350
  • Prijs (exclusief BTW): € 1245
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Nee

Speelvoorwaarden

Speeldagen: dinsdag-, woensdag- en donderdagavond, andere avonden in overleg;
Doelgroep: ouders van leerlingen van alle niveaus van het vo;
Duur: 90 minuten, inclusief interactief gesprek;
Aantal: alle ouders welkom;
Plaats: scholen en theaters door heel Nederland;
Techniek: wij nemen de benodigde apparatuur zelf mee.