activiteiten & workshops

Olivier en Katinka (over gevoelens en vriendschap)

door: Setheater

De kleuters leren 2 personages kennen: Katinka de Kaketoe en Olivier de Olifant. De twee worden in het verhaal boos, blij, bang en verdrietig. Tussen de scènes door mogen de kleuters over hun eigen gevoelens vertellen. En laten zien hoe zij doen als ze boos, blij, bang of verdrietig zijn.

Thema

Theater in de Klas, vriendschap, gevoelens, blij, bang, boos, verdrietig

Over de voorstelling

30 kleuters zitten in een halve cirkel in de gymzaal. In het midden staat een klein doosje. Hoe komt dat doosje daar? Van wie is het doosje? Wat zit er in het doosje? Voorzichtig doen de workshopleiders het doosje open en wat komt eruit? Een verhaal!
Een verhaal over Katinka de Kaketoe (kijk, daar is ze!) en haar beste vriend Olivier de Olifant (wat heeft hij een leuke slurf!). Katinka wil vandaag samen spelen, maar Olivier wil niet, hij wil vandaag een boek lezen. Katinka had zich zo op het spelen verheugd.... ze wordt boos op Olivier en loopt weg. Olivier blijft verdrietig achter... De workshopleiders doen het doosje weer even dicht, want hier eindigt het eerste deeltje van het verhaal. En, wat hebben jullie gezien?

De workshopleiders/acteurs nemen de kinderen op een theatrale manier mee in een verhaal over twee vrienden. De twee vrienden ervaren in het verhaal de verschillende basisemoties: boos, verdrietig, blij en bang. Tussen de scènes door wordt met de kinderen in gesprek gegaan over deze emoties: wat zag je bij Katinka en Olivier? Hoe zag je dat? Ben je zelf ook wel eens blij/boos/bang/verdrietig? Wanneer dan? Hoe doe je dan (met je mimiek, met je lijf, in geluid)? Door naar de workshopleiders, elkaar en zichzelf te kijken leren de kinderen de basisemoties herkennen en benoemen.

Regie
An Geenen
Voorstelling op school
Ja
Discipline / genre
Toneel
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: activiteiten & workshops
  • Onderwijs: Groep 1, Groep 2, Groep 3,
  • Voorstelling op school: Ja
  • Tijdsduur: 50 minuten
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 15-03-2011 - 31-07-2017
  • Max aantal deelnemers: 30
  • Prijs (exclusief BTW): € 225
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Ja

Bijzonderheden

Er wordt per klasgroep gespeeld. Tussen de scènes door wordt met de kinderen in gesprek gegaan en mogen de kinderen zelf laten zien hoe zij hun emoties uiten.

Speelvoorwaarden

Er wordt gespeeld in een afgesloten ruimte (bijv. een (kleuter)gymzaal). De deelnemers zitten in een halve cirkel rondom het speelvlak, acteurs bakenen voor aanvang het speelvlak zelf af.

We spelen minimaal twee en maximaal 4 workshops op één dag. Er kunnen maximaal twee workshops zonder pauze achter elkaar gespeeld worden.

De kosten per workshop zijn €225,-. Dit komt dus neer op:
2 workshops (2x€225=) €450,-
3 workshops (3x€225=) €675,-
4 workshops (4x€225=) €900,-

Deze prijzen zijn exclusief BTW en reiskosten. De reiskosten bedragen €0,29 per kilometer. Wanneer een enkele reis meer dan 60 km is, wordt er ook een reistijdvergoeding gevraagd.