voorstelling

''Maestro, Muziek!'' - Muzikale meespeelvoorstelling

door: Tijl Damen

Tijl Damen heeft zijn hele muzikale hebben en houwen meegenomen en is vastbesloten om alle instrumenten in één voorstelling van een uur te proppen. Dat lukt niet zonder de hulp van het publiek!

Thema

Muziek, instrumenten, ritme, maat, melodie

Over de voorstelling

Bij deze interactieve voorstelling haalt Tijl alles uit de kast om een diversiteit aan instrumenten te introduceren, waarbij hij telkens weer een andere ingang vindt om zijn publiek te activeren en bij de show te betrekken. Van ukelele tot grote trom, van didgeridoo tot keyboard, van gitaar tot mandoline tot djembé tot boomwhackers tot accordeon.... nou ja, gewoon teveel om op te noemen!
Een gevarieerde muzikale voorstelling die Tijl vooral ook samen met het publiek maakt en die prima geschikt is voor kinderen tot 12 jaar en hun ouders.

Voor scholen:
Voor scholen bestaat de mogelijkheid om een extra educatief onderdeel aan de voorstelling vast te plakken, waarbij kinderen zelf ( vooraf a.d.h.v. handige instructiekaarten) aan de slag kunnen met het maken van eenvoudige instrumenten uit kosteloze materialen: lege PET-flessen, vuilniszakken, bloemenemmers, grind, bierflesjes met water.
Ter afsluiting van de voorstelling wordt dan met alle instrumenten samen een orkest gevormd, waarbij grafische notatie de bladmuziek vormt om samen een heuse compositie ten gehore te brengen.

De voorstelling is geschikt voor basisscholen en naschoolse opvang, maar doet het ook prima in bijvoorbeeld theaters, openluchttheaters, bij festivals en dorpsfeesten. Kortom: een echte allroundvoorstelling!

Regie
Tijl Damen
Tekst
Tijl Damen
Muziek
Tijl Damen
Uitvoerende
Tijl Damen
Voorstelling op school
Ja
Discipline / genre
Muziektheater
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: voorstelling
  • Onderwijs: Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Speciaal basis onderwijs, Speciaal voortgezet onderwijs
  • Voorstelling op school: Ja
  • Tijdsduur: ca. 60 min.
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 01-02-2017 - 01-01-2024
  • Max aantal deelnemers: 350
  • Prijs (exclusief BTW): € 450
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Nee

Speelvoorwaarden

Tijl Damen verzorgt eigen licht en geluid.
Nodig:
- 2 reguliere stroomaansluitingen
- speelvlak: 5 x 4 x 2,5 m.