voorstelling

LeestBeest

door: Theatergroep Smoesjes!

In het bos zit een heel bijzonder dier: is het een olifant, is het een muis of een vogel? Kiko weet het zelf niet en gaat op zoek. In haar boek en in het bos komt ze verschillende dieren tegen. Ze lijkt op allemaal een beetje, maar waar hoort ze bij? Een vrolijke meedoe-voorstelling vol liedjes waarbij niemand stil blijft zitten! En na de voorstelling mag natuurlijk iedereen voelen aan de bijzondere kostuums en het boek!

Thema

Voorstelling over lezen, dieren, 'wie ben ik' en vrienden maken.

Over de voorstelling

LeestBeest is een muzikale en interactieve kindervoorstelling, voor kinderen van 2-6 jaar. De voorstelling is een beleving waarbij de kinderen meegenomen worden in een andere wereld. Met weinig middelen wordt een andere wereld gecreëerd, vol liedjes, grapjes en snelle scènes.

De kinderen kijken naar een voorstelling en worden tijdens de voorstelling uitgedaagd om mee te dansen, zingen en toneelspelen: ze vliegen mee als papegaaien. De kinderen leren overeenkomsten en verschillen zien tussen dieren. Ze kunnen een dansje en een liedje. Ze worden uitgedaagdmee te denken. Na afloop krijgen de kinderen allemaal een inkleur-boekenlegger mee, waarmee lezen nog aantrekkelijker gemaakt wordt!

“Wat een goede afwisseling tussen vrolijk, een beetje spannend, liedjes en interactive. De kinderen en wij hebben een fantastische ochtend gehad! – Marlies, leidster kinderopvang Malin.

“De kinderen hebben genoten, prachtig hoe ze warden meegezogen in het verhaal.” – docent groep 1/2, De Bouwhof Ugchelen.

Muziek
Mark Beumers
Uitvoerende
Saniye Zweers en Rosanne Kuijpers - van Herksen
Voorstelling op school
Ja
Discipline / genre
Toneel
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: voorstelling
  • Onderwijs: Groep 1, Groep 2, Speciaal basis onderwijs,
  • Voorstelling op school: Ja
  • Tijdsduur: 35 min.
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 27-09-2016 - 01-01-1970
  • Max aantal deelnemers: 80
  • Prijs (exclusief BTW): € 790
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Nee

Bijzonderheden

Sluit aan bij de Nationale Voorleesdagen!

Korting bij afname meerdere voorstellingen op 1 dag! (Ook combinatie met andere voorstellingen van Theatergroep Smoesjes! kan tegen een kortingstarief).

Interactief en muzikaal!
Voor alle kinderen een boekenlegger!

We spelen de voorstelling op scholen (speelzalen/aula's) en in theaters, bibliotheken en kinderdagverblijven.

Speelvoorwaarden

Speelplek van 5m breed bij 4 m diep is gewenst.
Wij maken graag gebruik van een kleedruimte.