voorstelling

LAM!

door: DNL Theatercollectief

De interactieve voorstelling LAM! vertelt het verhaal van Jordi, Simon, Chantal en Lisette. Een hechte vriendengroep uit de onderbouw, waar feestjes en alcohol heel belangrijk zijn. Een energieke voorstelling (inclusief nagesprek met de acteurs) over drinken, meelopen, groepsdruk, jezelf blijven en het moeilijke aan 'Nee!' zeggen.

Thema

Alcohol , groepsdruk & weerbaarheid

Over de voorstelling

LAM! confronteert leerlingen met hun eigen ideeën over alcohol en de mogelijke gevolgen daarvan, zonder belerend te zijn. LAM! roept reacties op, nodigt uit tot open discussie, stelt heersende groepsnormen aan de kaak en brengt het thema dichtbij.
Tijdens de voorstelling betrekken de acteurs het publiek bij hun dilemma's. Ben je zelf verantwoordelijk voor hoeveel en wat je drinkt? Spelen je vrienden daar ook een rol in? Is feesten zonder alcohol ook leuk? Doordat leerlingen zich goed kunnen identificeren met de personages en vanwege het interactieve karakter, is LAM! herkenbaar en toegankelijk.
Na afloop van de voorstelling vindt er een nagesprek plaats met de acteurs, waarin verder wordt ingegaan op vragen als 'Waar ligt je grens en hoe merk je dat?' 'Wat betekent vriendschap eigenlijk op het gebied van alcohol?' 'Hoe ga je om met groepsdruk?' en 'Waarom is Nee zeggen nou zo moeilijk?'

Kortom: LAM! zet op een inspirerende manier het thema alcohol(misbruik) onder leerlingen op de kaart. Daarmee is het de perfecte start voor alcoholpreventieprojecten voor de onderbouw.

Regie
DNL
Tekst
DNL
Uitvoerende
DNL
Voorstelling op school
Ja
Discipline / genre
Toneel
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: voorstelling
  • Onderwijs: , VMBO onderbouw, HAVO onderbouw, VWO onderbouw, Gymnasium onderbouw, Speciaal voortgezet onderwijs
  • Voorstelling op school: Ja
  • Tijdsduur: 50 -55 minuten (inclusief nagesprek)
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 01-07-2016 - 31-08-2020
  • Max aantal deelnemers: 90
  • Prijs (exclusief BTW): € 950
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Ja

Bijzonderheden

Als u meerdere voorstellingen op 1 dag afneemt, gelden er andere tarieven voor die voorstellingen. Neem hiervoor contact met ons op.

We spelen maximaal 4 voorstellingen op 1 dag

Speelvoorwaarden

Zolang we in de speelruimte niet gestoord worden door andere leerlingen, komt het altijd goed :-)