voorstelling

"Krasse Knar - De pensioenshow" ( een muzikale snelcursus oud worden)

door: Tijl Damen

Gaat de juffrouw/ meester/ directeur met pensioen? Dan is dit de perfecte voorstelling! Tijl Damen komt een snelcursus 'oud worden' geven, waarin hij het publiek - en de pensionado in spé in het bijzonder - mentaal en fysiek, maar vooral ook muzikaal komt voorbereiden op de gebreken van de ouderdom. Geschikt voor de hele basisschool, met liedjes en acts als 'de op hol geslagen rollator' en 'de bejaardenmodeshow'. Humor en veel interactie zijn de basisingrediënten van deze voorstelling.

Thema

pensioen, VUT, afscheid, ouderdom, bejaard

Over de voorstelling

Tijl maakt zich met enige regelmaat zorgen over de verre toekomst, als hij zelf oud is. Welke gebreken zal hij tegenkomen en aan den lijve ondervinden? Daarom heeft hij - bij wijze van therapie - deze voorstelling ontwikkeld, waarin hij alle facetten van de oudere medemens onder de loep neemt. Dat resulteert in een hoop hilariteit! Wat te denken van een op hol geslagen rollator, een bejaardenmodeshow, een muzikale typemachine en een warming-up waar 'Nederland in Beweging' bleekjes bij afsteekt? Tijl bezingt zijn avontuurlijke oma en problematische voorvallen van vergeetachtigheid. Natuurlijk wordt er ook gewoon een feestje gebouwd, want het leven mag ook gevierd worden! Na afloop van de voorstelling kan iedereen z'n of haar oude dag met volstrekte gemoedsrust tegemoet zien.
... en wellicht de volgende dag met spierpijn...

Een interactieve, muzikale kindervoorstelling voor de hele school vol humor en knipogen en uiteraard een belangrijke rol voor het publiek.

Regie
Tijl Damen
Tekst
Tijl Damen
Muziek
Tijl Damen
Uitvoerende
Tijl Damen
Voorstelling op school
Ja
Discipline / genre
Muziektheater
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: voorstelling
  • Onderwijs: Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Speciaal basis onderwijs, Speciaal voortgezet onderwijs
  • Voorstelling op school: Ja
  • Tijdsduur: ca. 60 min.
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 01-02-2018 - 01-02-2023
  • Max aantal deelnemers: 300
  • Prijs (exclusief BTW): € 450
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Nee

Speelvoorwaarden

- Speelvlak: 5 x 4 x 2,5 m.
- 2 reguliere stroomaansluitingen
- incl. eigen licht- en geluidsapparatuur.