voorstelling

"Als ik Kerst mis' Kerstvoorstelling

door: Tijl Damen

ONDERBOUW: Tijl vindt een afgedankte kerstboom. De kerstboom is zo verdrietig dat zijn takken helemaal slap zijn en er geen bal in blijft hangen. Tijl wil de kerstboom helpen. Samen met de kinderen probeert hij de kerstboom op te vrolijken door liedjes en muziek te spelen. BOVENBOUW: Een afwisselende, interactieve, muzikale kerstshow met sfeervolle meezingers en een hoop humor.

Thema

Een sfeervolle, gezellige, interactieve kerstvoorstelling met een variant voor onder- en bovenbouw.

Over de voorstelling

Voorstelling onderbouw ( t/m 8 jaar):
Toen Tijl laatst op een koude winteravond door een stad liep, zag hij voor een prachtig huis een kerstboom naast de vuilnisbak staan. De kerstboom was erg verdrietig.

Zijn takken hingen er slapjes bij. De mensen in het huis wilden hem niet meer. Ze vonden de kerstboom niet mooi genoeg meer en hadden een nieuwe gekocht.

Omdat de kerstboom zo verdrietig is en zijn takken krachteloos ( geen bal blijft er in hangen) gaat Tijl samen met de kinderen de kerstboom weer vrolijk maken. Hoe? Door liedjes voor hem te zingen. Maar, er wordt niet alleen gezongen door de kinderen, maar ook gedanst, muziek gemaakt en er worden liedjes uitgedeeld. Kortom: er wordt weinig stilgezeten! Na ieder liedje wordt de boom een beetje vrolijker. Eén voor één worden zijn takken sterker en kunnen we er ballen en slingers inhangen en kaarsjes inzetten.

Als de kinderen goed meedoen kunnen we misschien aan het einde van de voorstelling zelfs het kaarsje bovenin de boom weer laten branden...

Voorstelling bovenbouw ( t/m 12 jaar):
De bovenbouw krijgt een interactieve kerstshow voorgeschoteld waarin op ludieke wijze allerlei onderdelen van het kerstfeest aan de orde komen. Het is een afwisselende show met 'rendierenfitness', de 'kerstrap', het 'kerstmutsdoorgeeflied' en de 'kerstwoordenshuffle', waarbij ieder woord voor een bepaalde beweging staat. Daarnaast wordt één van de kinderen tot Kerstman omgetoverd en is er ook ruimte voor bijvoorbeeld een sfeervol meezinglied over de eenheid en verbinding die bij Kerst hoort en een lied over vrede.

Regie
Tijl Damen
Tekst
Tijl Damen
Muziek
Tijl Damen
Uitvoerende
Tijl Damen
Voorstelling op school
Ja
Discipline / genre
Muziektheater
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: voorstelling
  • Onderwijs: Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Speciaal basis onderwijs, Speciaal voortgezet onderwijs
  • Voorstelling op school: Ja
  • Tijdsduur: 45-60 minuten
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 07-12-2018 - 26-12-2018
  • Max aantal deelnemers: 200
  • Prijs (exclusief BTW): € 425
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Nee

Speelvoorwaarden

Speelruimte: 5 x 3 m.
Reguliere stroomaansluiting.