voorstelling

"Bang in Bed"

door: Tijl Damen

Tijl is bang en kan niet in slaap komen. Daarom heeft hij een boek uit de bibliotheek geleend met tips over hoe hij met zijn angsten om moet gaan. Een herkenbare, muzikale, oplossingsgerichte, interactieve voorstelling over bang zijn in bed en hoe daar mee om te gaan.

Thema

Interactieve voorstelling. Eng, bang zijn, angst, onderbouw, kleuters.

Over de voorstelling

Tijl maakt zich klaar om naar bed te gaan. Hij ziet er tegenop, want hij is bang in bed. Bang voor van alles. Daarom heeft hij nu een boek uit de bibliotheek geleend met tips. Tips over hoe het die angsten het hoofd kan bieden. Samen met de kinderen probeert hij de tips uit. Dat is nog niet zo makkelijk als hij dacht! Zou het uiteindelijk lukken om zonder angst in slaap te vallen? Of wordt het toch weer rillen onder de deken?
Gedurende de voorstelling komen diverse tips voorbij over hoe je om kunt gaan met gevoelens van ( irreële) angst(en), bijvoorbeeld: 'bedenk een goed einde aan nare gedachten', of 'denk aan iets grappigs'. Aanstekelijke liedjes die uitnodigen tot bewegen en/ of meezingen, geprojecteerde silhouet-tekeningen en de nodige humor zorgen voor een afwisselend programma waarin de betrokkenheid van kinderen een grote constante is.
Ditmaal heeft Tijl Damen ervoor gekozen om dicht bij de werkelijkheid te blijven: bang zijn in bed/ in het donker is immers een voor alle kinderen herkenbaar thema. Doordat de nadruk ligt op de wijze van omgaan met 'bang zijn' en de besproken angsten uit het leven gegrepen zijn sluit deze voorstelling goed aan bij de belevingswereld van kinderen uit de onderbouw van de basisschool.

Regie
Tijl Damen
Tekst
Tijl Damen
Muziek
Tijl Damen
Uitvoerende
Tijl Damen
Voorstelling op school
Ja
Discipline / genre
Muziektheater
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: voorstelling
  • Onderwijs: Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Speciaal basis onderwijs,
  • Voorstelling op school: Ja
  • Tijdsduur: 50-60 min.
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 04-10-2017 - 31-12-2020
  • Max aantal deelnemers: 250
  • Prijs (exclusief BTW): € 425
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Nee

Bijzonderheden

Sluit aan op het thema van de Kinderboekenweek 2017
Ook geschikt voor de Christelijke Kinderboekenmaand 2017

Speelvoorwaarden

Speelvlak: 5 m. x 5 m.
2 stopcontacten ( regulier)
90 minuten opbouwtijd
licht verduisterde ruimte