voorstelling

Jongerenvoorstelling Hot Spot

door: Theatergroep PlayBack

Hot Spot is een realistisch verhaal over drankgebruik, blowen, vriendschap en feesten. Tijdens het interactieve deel na de voorstelling zijn leerlingen met elkaar in gesprek. Over eerlijkheid, zelfvertrouwen en zorgen voor elkaar. Want wanneer zeg je nee als de rest ja zegt? Hot Spot laat zien dat iedereen het op zijn eigen manier leuk kan hebben. Ook zonder alcohol en drugs.

Thema

Alcohol en drugs

Over de voorstelling

Alex en Jaro zijn goede vrienden. Ze zijn 16 gaan vaak samen op stap. Voor Alex is een avond pas geslaagd als er flink gedronken is. De laatste tijd is het moeilijker om aan drank te komen. Jaro houdt er niet van om veel te drinken, maar als Alex een hele fles wodka heeft gescoord wil hij de avond niet verpesten en drinkt hij toch maar stevig mee. Met alle gevolgen van dien...

Interactieve deel
Hot Spot is een realistisch verhaal over drankgebruik, vriendschap en feesten. Het interactieve deel na de voorstelling zet de jongeren aan het denken. Ze vertellen wat ze zien. En gaan met elkaar in gesprek. Over vriendschap. Eerlijkheid. Over het zorgen voor elkaar en voor zichzelf. Over zelfvertrouwen. Want wanneer zeg je nee, als de rest ja zegt? Hot Spot laat zien dat iedereen het op zijn eigen manier leuk kan hebben. Ook zonder alcohol of drugs.

Over PlayBack
PlayBack speelt jaarlijks ruim 750 voorstellingen voor meer dan 45.000 jongeren, ouders en docenten. PlayBack maakt interactief en herkenbaar theater voor jongeren over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn, zoals seksualiteit, alcoholgebruik, geld, vriendschap en groepsdruk. Na een theatervoorstelling volgt een interactief gedeelte waarbij leerlingen binnen een veilige omgeving worden uitgenodigd tot een open gesprek en discussie.

Regie
Kim Zonneveld
Tekst
Kim Zonneveld
Uitvoerende
Bengt Kropmans, Marjolijn Buijs, Floor Rolf, Susanna Bouzidi/Sanne Dorrepaal
Voorstelling op school
Ja
Discipline / genre
Toneel
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: voorstelling
  • Onderwijs: , VMBO onderbouw, VMBO bovenbouw, HAVO onderbouw, HAVO bovenbouw, VWO onderbouw, VWO bovenbouw, Gymnasium onderbouw, Gymnasium bovenbouw, Speciaal voortgezet onderwijs
  • Voorstelling op school: Ja
  • Tijdsduur: 90 minuten
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 01-01-2014 - 31-12-2018
  • Max aantal deelnemers: 60
  • Prijs (exclusief BTW): € 1056
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Ja

Bijzonderheden

Let op: 2 voorstellingen per dag op dezelfde locatie kost slechts € 1795,–.

Speelvoorwaarden

Speeldagen: maandag, woensdag, donderdag en vrijdag, andere dag in overleg
Doelgroep: VO
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Duur: 90 minuten, inclusief interactief gesprek
Aantal: maximaal 60 leerlingen per voorstelling
Plaats: op school of in het theater
Speelvlak: 7 X 7 meter
Techniek: wij nemen de benodigde apparatuur zelf mee