voorstelling

JA HÈ?

door: Nedda Sou

“’Ja hè?’, hoe vaak hoorde ik dat mezelf als kind – en nu ook nog – zeggen in een gesprek, om te laten weten dat ik het eens was met wat de ander zei. Maar hoe vaak dacht ik bij mezelf: vind ik dat wel echt? Wat vind ik zelf eigenlijk? Het stuk JA HÈ gaat dan ook over de wens ‘erbij’ te horen en de zoektocht naar je eigen stem. Over mentaal sterker worden ondanks groepsdruk en onzekerheid. Over zelfontplooiing op jonge leeftijd, waarbij iedereen je weet te vertellen ‘hoe het hoort’.,, JA HÈ? is een voorstelling voor de jeugd (9+) van 40 minuten, een cast van drie dansers en een spoken word performer als verteller.

Thema

Omgaan met groepsdruk en onzekerheid, jezelf durven zijn, jezelf vinden. Zelfontplooiing, je mening vormen en erbij horen. Urban dans en theater.

Over de voorstelling

Groepsdruk zorgt voor veel verschillende emoties die soms na elkaar of allemaal tegelijk, soms pas veel later of op onverwachte momenten de kop op steken. Dat is allemaal te zien in JA HÈ?, waarin jonge kinderen en pre-pubers het dilemma voorgeschoteld krijgen; 'wat vind ik zelf' versus 'hoe het hoort'. De 'binnenwereld' en de 'buitenwereld' die ieder kind beleeft. Nedda Sou spreekt met dit stuk de ontwikkeling van deze kids aan, om ze aan te moedigen mentaal sterk te zijn en hun zelfontplooiing te sturen. Juist de leeftijd 9 tot 12 jaar spreekt Nedda Sou aan, omdat het om een voorstadium van pubertijd gaat waarin kinderen zich bewust worden van hun omgeving en de rol die zij daarin hebben. Dit is een belangrijke stap in identiteitsvorming, die met JA HÈ? wordt aangesproken. Daarbij is urban danstheater voor deze doelgroep een uitgelezen vorm, omdat zij op deze leeftijd bewust raken van en belang hechten aan de populaire straatcultuur, en kunstvormen die daarmee gemoeid zijn zoals hip hop muziek, dans en rap.
Dit stuk is bij uitstek geschikt voor een nieuwe, cultureel diverse generatie Nederlandse kinderen.

Regie
Nedda Sou
Tekst
Maarten van Hinte & Marielle van Sauers
Choreografie
Nedda Sou
Muziek
Kees Heus
Uitvoerende
Roche Apinsa, Diego Oliveira en Yordana Rodriguez
Voorstelling op school
Ja
Discipline / genre
Dans, Toneel
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: voorstelling
  • Onderwijs: Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, VMBO onderbouw
  • Voorstelling op school: Ja
  • Tijdsduur: 40 minuten
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 15-12-2017 - 30-06-2018
  • Max aantal deelnemers: 200
  • Prijs (exclusief BTW): € 1250
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Ja

Bijzonderheden

Het stuk kan aangevuld worden met een multidisciplinair workshoptraject dat dezelfde thematiek behandelt, op aanvraag.

Speelvoorwaarden

Kleine of middenzaal, gymzaal (9x9x6)