voorstelling

iSocial

door: Theatergroep Zwerm onderdeel van Op de eerste rij

iSocial volgt 3 basisschoolleerlingen die hun weg proberen te vinden in de wereld van internet en sociale media. Een voorstelling over cyberpesten, vriendschap, identiteit, privacy en grenzen stellen.

Thema

cyberpesten, vriendschap, sociale media, privacy, intimiteit, identiteit en grenzen stellen.

Over de voorstelling

iSocial volgt drie basisscholieren die hun weg proberen te vinden in de wereld van internet en social media. Voor kinderen wordt het gebruik van internet, Instagram, Twitter en Facebook steeds meer onderdeel van hun dagelijks leven. De grens tussen echt en virtueel contact vervaagt. iSocial vertelt het verhaal van drie leerlingen die hun grenzen leren kennen.

Een voorstelling in de klas over de leuke kanten én de gevaren die internet en sociale media met zich meebrengen.

In de veilige sfeer van het klaslokaal worden de leerlingen uitgedaagd om na te denken over de thema’s van de voorstelling: cyberpesten,vriendschap, sociale media, privacy, intimiteit, identiteit en grenzen stellen.

Na de voorstelling vindt onder leiding van de acteurs een nabespreking plaats waarin aan de hand van stellingen en interactief theater de thema’s besproken worden en inzichtelijk worden gemaakt. Hierdoor worden de leerlingen aan het denken gezet over de manier waarop ze met internet, sociale media en hun eigen grenzen willen omgaan.

Regie
David Meijer
Tekst
Kay de Jong & Esther Hulst
Uitvoerende
Tg Zwerm
Voorstelling op school
Ja
Discipline / genre
Toneel
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: voorstelling
  • Onderwijs: Groep 6, Groep 7, Groep 8, Speciaal basis onderwijs,
  • Voorstelling op school: Ja
  • Tijdsduur: 1,5 uur
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 01-01-2013 - 01-01-2018
  • Max aantal deelnemers: 60
  • Prijs (exclusief BTW): € 590
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Ja

Bijzonderheden

De voorstelling speelt in een klaslokaal waar stoelen in een U-vorm opgesteld staan. Binnen deze U-vorm wordt de voorstelling gespeeld.

Speelvoorwaarden

De leerlingen mogen maximaal 2 rijen dik zitten. De eerste rij zit op stoelen, de tweede rij op tafels daarachter. De voorstelling maakt gebruik van het digibord, dan wel beamer.