voorstelling

iSocial

door: Theatergroep Zwerm onderdeel van Op de eerste rij

Een voorstelling in de klas over de spannende kanten, maar ook de gevaren die internet en sociale media met zich meebrengen. iSocial behandelt thema's als cyberpesten, sexting, identiteit, privacy en grenzen stellen.

Thema

cyberpesten, vriendschap, social media, privacy, intimiteit, identiteit en grenzen stellen.

Over de voorstelling

iSocial vertelt het verhaal van drie jongeren die hun weg proberen te vinden in de wereld van internet en sociale media. Jongeren worden dagelijks verleid om hun hele leven bloot te geven op het internet. Online op de computer én op hun telefoon houden ze via Instagram, Facebook en Twitter de hele wereld op de hoogte.

Een toneelstuk in de klas over de spannende kanten maar ook de gevaren die internet en sociale media met zich meebrengen. In de vertrouwde omgeving van het klaslokaal worden de leerlingen uitgedaagd na te denken over de thema’s van de voorstelling: cyberpesten, vriendschap, social media, privacy, intimiteit, identiteit en grenzen stellen.

Na de voorstelling vindt onder leiding van de acteurs een nabespreking plaats waarin aan de hand van stellingen en interactief theater de thema’s besproken worden en inzichtelijk worden gemaakt. Hierdoor worden de jongeren aan het denken gezet over de manier waarop ze met internet, sociale media en hun eigen grenzen willen omgaan.

Regie
David Meijer
Tekst
Kay de Jong, Esther Hulst
Uitvoerende
Tg Zwerm
Voorstelling op school
Ja
Discipline / genre
Toneel
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: voorstelling
  • Onderwijs: , VMBO onderbouw, VMBO bovenbouw, HAVO onderbouw, HAVO bovenbouw, VWO onderbouw, VWO bovenbouw, Gymnasium onderbouw, Gymnasium bovenbouw, Speciaal voortgezet onderwijs
  • Voorstelling op school: Ja
  • Tijdsduur: 1,5
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 16-01-2012 - 01-01-2018
  • Max aantal deelnemers: 60
  • Prijs (exclusief BTW): € 680
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Ja

Bijzonderheden

De voorstelling speelt in de klas.

Speelvoorwaarden

De voorstelling speelt in een klaslokaal waar stoelen in een U-vorm opgesteld staan. Binnen deze U-vorm wordt de voorstelling gespeeld. De leerlingen mogen maximaal 2 rijen dik zitten. De eerste rij zit op stoelen, de tweede rij op tafels daarachter. De voorstelling maakt gebruik van het digibord, dan wel beamer.