voorstelling

Isabella Frikadella

door: Theater KwadraaT

Isabella is en kikker die ongezond eten heel erg lekker vindt en veel te veel vet, zoet en zout voedsel eet. Hierdoor kan ze zich slecht bewegen en wordt ze heel sloom. Ze sluit vriendschap met een ooievaar en dat is echt de verkeerde keuze.... Gelukkig komt ze op tijd in haar kracht te staan en gaat ze sporten, gezond eten en leven (met een klein beetje hulp van het publiek).

Thema

Gezond eten.
Gezond leven
Vriendschap/ liefde
Keuzes maken

Over de voorstelling

Wanneer je als kikkermeisjes smoor verliefd bent op de coolste, snelste en stoerste kikker van het moeras, wil je maar een ding, naast hem op zijn lelieblad springen. Zeker als hij haar daar speciaal voor uitnodigt. Maar Isabella heeft een probleem. Ze houdt van veel, vet en zoet eten. Ze maakt steeds de verkeerde keuzes. Ze kiest voor patat, frikadellen, lollies en chocola. Hierdoor kan ze bijna niet meer bewegen, is ze sloom en zit het liefst de hele dag op haar kikkerbillen.
Haar goeie vriend Robbie Rat wil haar graag op de goeie weg helpen. Maar al zijn goed bedoelde adviezen leiden alleen maar tot irritatie en uiteindelijk tot ruzie.
Dan is er nog Claar De ooievaar, die zich voordoet als De Nieuwe Beste Vriendin van Isabella. Zij heeft haar eigen wrede plan. Zoals het openen van een nieuw groot Mc Kikker Restaurant, waarbij Isabella de eer krijgt om als eerste geserveerd te worden...
Gelukkig maakt Isabella, samen met het publiek, op tijd de juiste (gezonde) keuzes. Zoals gezond eten en veel bewegen. Ze weet zichzelf net op tijd uit de snavel van De Ooievaar te redden.
Isabella Frikadella is een interactieve, educatieve voorstelling die speciaal gemaakt is om op scholen, theaters en bibliotheken te spelen. Het publiek wordt nauw betrokken bij de oplossing. Deze voorstelling wordt ondersteund door het Nederlands Voedingscentrum.

Regie
Jawi Bakker
Tekst
Theater KwadraaT
Choreografie
Jawi Bakker
Muziek
David Patancheli
Uitvoerende
Theater KwadraaT
Voorstelling op school
Ja
Discipline / genre
Poppentheater, Toneel
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: voorstelling
  • Onderwijs: Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Speciaal basis onderwijs,
  • Voorstelling op school: Ja
  • Tijdsduur: 50 minuten
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 19-12-2013 - 01-07-2019
  • Max aantal deelnemers: 100
  • Prijs (exclusief BTW): € 550
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Nee

Bijzonderheden

Deze voorstelling sluit mooi aan bij projecten over gezonde voeding en het belang van bewegen.

Reiskosten zijn 40 cent per gerede km.

Speelvoorwaarden

We komen op locatie. Zorgen zelf voor licht en geluid.
We hebben een speelvlak nodig van 6,5 X 5,5 x 2,5