voorstelling

I call my brothers 14+

door: Danstheater AYA & de Toneelmakerij

Educatiematerialen bij I Call My Brothers LESMATERIAAL Voorbereiding en nabespreking van de voorstelling door middel van creatieve opdrachten, achtergrondinformatie voor de docent en een dvd met o.a. interviews met de makers. (gratis) DANSWORKSHOP (2 LESUREN) Leerlingen maken zelf een choreografie gebaseerd op de thema’s van de voorstelling. Ze leren samenwerken en worden actief voorbereid op het voorstellingsbezoek. Ook maken ze kennis met AYA-dansers, leren zich uitdrukken door het gebruik van beweging en leren de rol van publiek en danser kennen door middel van rollenspel. Maximaal 30 leerlingen. (vanaf EURO 200) LES IN DE KLAS (1 LESUUR) Voorbereiding op het voorstellingsbezoek. De thema’s worden besproken en er wordt beeldmateriaal uit de voorstelling vertoond. Daarnaast geeft de danser een kijkje in de beroepspraktijk. Wat moet je doen om danser te worden? Ten slotte krijgen de leerlingen een korte choreografie uit de voorstelling aangeleerd. (Vanaf EURO 100) EDUCATIE OP MAAT AYA denkt graag mee bij educatie en participatieprojecten op maat. Neem contact met ons op als u en uw leerlingen door ons uitgedaagd willen worden! MEET & GREET Ontmoeting met de dansers na afloop van de voorstelling en mogelijkheid om vragen te stellen. Voorbeeld van een workshop: Met de hele klas maken we in een workshop een choreografie. Angst, verdacht zijn, vluchten en rennen door de stad zijn uitgangspunten. Daarnaast werken de leerlingen aan eigen monologen in de vorm van een telefoongesprek. Met de (gratis) lesbrief kunt u zelf met de leerlingen aan de slag. We bieden de workshop ook aan in het theater. Young Brother (voor de regio Amsterdam) In navolging van het succesvolle Young Lear is het voor een beperkt aantal Amsterdamse scholen mogelijk deel te nemen aan het intensieve project Young Brother. Een school gaat met alle klassen van een jaarlaag naar de voorstelling en volgt drie workshops: een dansworkshop, een theaterworkshop en een workshop die dieper ingaat op de thematiek uit de voorstelling. Vervolgens maakt een kleine groep onder leiding van een theaterdocent een eigen versie van I call my brothers en presenteert dit met de dansers en acteurs uit de voorstelling in het theater. Young Brother is een programma van de Toneelmakerij en De Krakeling.

Thema

Een bom is geëxplodeerd, een stad verlamd van angst. Amor dwaalt door de straten en doet zijn best niet op te vallen. Vooral geen aandacht te trekken. Maar wat is normaal gedrag als iedereen zo wantrouwig naar je kijkt? Lijkt hij niet verdacht veel op de dader, dezelfde afkomst, dezelfde zwarte rugzak? Is hij misschien de dader, of zijn het de ogen van anderen die hem langzaam veranderen in de gehate terrorist? Amor weet het niet meer. Als hij zichzelf in de winkelruit ziet, schrikt hij: ‘Ik ving de blik van een extreem verdacht individu. Het was mijn eigen reflectie.’

Over de voorstelling

Voor het eerst slaan De Toneelmakerij en Danstheater AYA de handen ineen voor een gezamenlijke voorstelling over angst, vooroordelen en terrorisme, gebaseerd op de gelijknamige roman van de Zweeds-Tunesische schrijver Jonas Hassen Khemiri. Regisseur Liesbeth Coltof en choreograaf Wies Bloemen tekenen samen voor een rauwe, zinderende voorstelling met vier acteurs en vijf dansers. Het publiek kruipt in het hoofd van een jonge man en volgt hem 24 uur van zijn leven. Dwalend door de stad, op het felle ritme van de dans, wordt hij door zijn eigen schaduw op zijn hielen gezeten. De telefoon waarmee hij zijn brothers belt is zijn enige draad met het leven. Langzaam vervaagt de grens tussen realiteit en fantasie, tussen dader en slachtoffer, tussen speler en danser.

Jonas Hassen Khemiri (1978) schreef I CALL MY BROTHERS als reactie op de terroristische bomaanslag in het centrum van Stockholm in 2010. Khemiri is in Zweden een van de belangrijkste schrijvers van zijn generatie. Zijn toneelstukken werden uitgevoerd op meer dan vijftig internationale podia en zijn werk is in meer dan vijftien talen vertaald.

Regie
Liesbeth Coltof
Tekst
Jonas Hassen Khemiri
Choreografie
Wies Bloemen
Uitvoerende
Jouman Fattal, Fahd Larhzaoui, Stefanie van Leersum, José Montoya, Nadine Wijshoff, Ali Zanad, Hani Andary, Robin Kroes en Andrea Beugger
Voorstelling op school
Nee
Discipline / genre
Dans, Toneel
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: voorstelling
  • Onderwijs: , VMBO bovenbouw, HAVO bovenbouw, VWO bovenbouw, Gymnasium bovenbouw, Speciaal voortgezet onderwijs
  • Voorstelling op school: Nee
  • Tijdsduur: 1,5 uur
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 01-03-2018 - 31-05-2018
  • Max aantal deelnemers: 200
  • Prijs (exclusief BTW): € 1800
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Ja

Speelvoorwaarden

Geen speelvoorwaarden bekend.