voorstelling

Het Mysterie van Museum Mauzz

door: Theater Kwadraat

Eva (10 jaar) moet even op haar stiefbroertje passen maar raakt hem kwijt in Museum Mauzz. Het museum waar alle schilderijen tot leven komen. Behalve als de heer Cats in de buurt is..."Kinderen zijn hinderen en muizen moeten verhuizen." In zijn museum heerst rust, reinheid en regelmaat... Een spannende, kunstzinnige, betoverend mooie voorstelling waarbij het museum een bezoek aan de school brengt en iedereen na afloop weet dat er achter ieder schilderij een schat aan verhalen hangt.

Thema

Kunst, zoektocht naar geluk, samengesteld gezin, museum, erfgoed, onderwijs, kunstvak, beeldende vorming, primair onderwijs, theatereducatie, geschiedenis, COBRA,

Over de voorstelling

Het Mysterie van Museum Mauzz

Eva droomt van een plekje in Het Museum voor haar kattentekeningen. Maar die droom veranderd in een nachtmerrie als haar moeder haar de opdracht geeft om op haar kleine stiefbroertje Jimmy te passen. Een klein schattig watervlug mannetje die piept, danst en trippelt als een muis. Eva heeft nooit gevraagd om dit broertje. Ze verliest hem in het museum. Het museum waar De heer Cats de scepter zwaait en waar iedereen bang is om buiten de lijntjes te kleuren. Waar eigenlijk geen muizen en kinderen mogen komen. Want muizen moeten verhuizen en kinderen zijn hinderen….
Het museum is groot en stil…. Bij binnenkomst krijgt iedereen de regels. Regels wat vooral allemaal niet mag maar wel moet.
Waar is Jimmy? Is hij in gevaar?
Eva ontdekt dat achter ieder schilderij een verhaal zit. En dat al die schilderijen tot leven komen omdat ze die verhalen heel graag willen vertellen aan kinderen. Ze willen Eva ook helpen om Jimmy te vinden. Helaas stop ieder schilderij met leven als de Heer Cats van zich laat horen. Hij wil het museum gevangen houden in saaiheid. Als Cats ontdekt dat er kinderen in zijn museum ronddwalen probeert hij ze direct weg te jagen. Gelukkig is de heer Cats heel ijdel en weten Eva en Jimmy een mooie en creatieve manier de heer Cats voor zich te winnen en met elkaar op avontuur te gaan op het schip van kapitein en kunstenaar van der Velde. Alle schilderijen zijn bijzonder en mogen weer hun verhaal vertellen. En Eva weet nu dat Jimmy meer voor haar betekend dan ze ooit heeft kunnen denken.
De meest dromen zijn bedrog maar deze….

Regie
Damiet van Dalsum
Tekst
Theater Kwadraat en Simone Arts
Uitvoerende
Theater Kwadraat
Voorstelling op school
Ja
Discipline / genre
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: voorstelling
  • Onderwijs: ,
  • Voorstelling op school: Ja
  • Tijdsduur: 50 minuten
  • Aangeboden in:
  • Periode: 21-03-2018 - 20-07-2020
  • Max aantal deelnemers: 120
  • Prijs (exclusief BTW): € 600
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Nee

Bijzonderheden

Lesbrief op aanvraag.
Reiskosten 40 cent per gerede km vanaf postcode 6881 CA
Iedere tweede en derde voorstelling op dezelfde dag op dezelfde locatie kost 400 euro.

Speelvoorwaarden

Glad speelvlak van 6,5 meter breed en 5 meter diep.
Minimaak 2 contactpunten.
Verduistering wenselijk ivm schaduwspel.
Opbouwtijd 2,5 uur.
Afbouwtijd 1,5 uur.
Wij zorgen zelf voor licht en geluid.
Het publiek het liefst in tribune opstelling (matten, banken, stoelen)