activiteiten & workshops

Het Ei van Ommekeer

Door de vloek van een heks worden koning Primus en zijn onderdanen 112 jaar. Hoe kan dit ooit goed komen? Een avontuur met twee kranige bediendes, kakelende kippen, dansende elfjes, gruwelijke trollen, hysterische heks-zieneressen en het uit te broeden Ei van Ommekeer.

Thema

sprookje, opheffen betovering, zoektocht.

Over de voorstelling

Door de vloek van een heks krijgt prins Primus een bonus van 100 jaar erbij en is hij plotseling 112 jaar.
Zo ook iedereen van zijn volk die zich net als hij oud en wijs genoeg vindt. Wanhopig probeert Primus de vloek te verbreken. Op aanraden van 3 wijze heksen-zieneressen ontbiedt hij alle kippen uit het rijk, zij moeten de oplossing bieden. Maar de kippen leggen eitjes en eten wurmpjes. Dat wordt niks. Maar is misschien één ei voldoende?
De heksen-zieneressen zien meteen waar te zoeken: op de Nevelberg achter het kasteel! De beste lakei en laagste bediende gaan op zoek en ontmoeten op de Nevelberg woeste trollen. Ze krijgen van de trollenkoning als cadeau een groen ei. Geweldig! Gauw naar huis! Het blijkt echter een drakenei. Primus is hevig ontgoocheld; kan de vloek nog wel worden verbroken? Gelukkig horen de heksen-zieneressen heldere stemmetjes! Snel gaan de beste lakei en laagste bediende op zoek. Die stemmetjes zijn van elfjes die heel mooi kunnen zingen en dansen. Bovendien hebben ze het Ei van Ommekeer! Onder luid gejuich komen ze bij Primus, die het ei moet uitbroeden. Een krakje klinkt, de vogel vliegt, de vloek is verbroken!
Het verjongde volk beëindigt het stuk met een fantastische Omkeerdans.

Voorstelling op school
Ja
Discipline / genre
Theaterdag
Boek hier

Kenmerken

 • Soort project: activiteiten & workshops
 • Onderwijs: Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Speciaal basis onderwijs,
 • Voorstelling op school: Ja
 • Tijdsduur: 6.45 uur
 • Aangeboden in:
  Flevoland, Friesland, Gelderland, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland
 • Periode: 01-03-2017 - 31-07-2019
 • Max aantal deelnemers: geen maximum, zie speelvoorwaarden
 • Prijs (exclusief BTW): € 607
 • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Nee

Bijzonderheden

In één dag worden de verschillende onderdelen van de voorstelling in deelrepetities ingestudeerd,eventuele hoofddeksels en attributen gemaakt. Na de generale repetitie weet iedereen hoe het allemaal in elkaar steekt en komt het publiek, de (groot-)ouders, vol verwachting binnen...

Speelvoorwaarden

We oefenen in evenveel ruimtes als er Springdocenten meedoen. De voorstelling vindt doorgaans plaats in de gymzaal of in de hal, als deze ongeveer even groot is.

De prijs varieert:
tot 175 leerlingen 2 docenten € 607,50
tot ± 225 leerlingen 3 docenten € 911,25
tot ± 270 leerlingen 4 docenten € 1.215,00

Bij meer leerlingen vragen wij de school om het over twee dagen te verspreiden. Zie verder onze website.