voorstelling

Help, ik heb een vlieg ingeslikt

door: Mark van Vliet

Een spannende muzikale voorstelling met heel veel dieren en prachtige klassieke muziek van o.a. Saint-Saëns, Rossini en Tchaikovsky. Een spannende muzikale voorstelling met heel veel dieren en prachtige klassieke muziek van o.a. Saint-Saëns, Rossini en Tchaikovsky.

Thema

klassieke muziek, bang zijn, fantasie & dieren

Over de voorstelling

Markt schrikt wakker! Hij heeft een vlieg ingeslikt! Wat moet hij nu doen? Die vlieg blijft maar rondjes vliegen in zijn buik! Hij kijkt rond in zijn slaapkamer en begint te fantaseren hoe allerlei dieren hem te hulp schieten. Als je goed luistert hoor je ze stuk voor stuk in de muziek. Zou het ze lukken om de vlieg uit zijn buik te krijgen?

Klassieke muziek is Mark van Vliet met de paplepel ingegoten. Zijn vader speelde jaren in het Rotterdams Philharmonisch Orkest en op vroege leeftijd mocht hij al mee naar de grote concerten. Daar keek hij zijn ogen uit met al die instrumenten. Zo raakte hij op vroege leeftijd zelf ook verslingerd aan muziek. In deze voorstelling speelt, zingt en danst Mark op bekende melodieën van beroemde componisten.

‘Help! ik heb een vlieg ingeslikt’ is een speelse manier voor kinderen (en volwassenen) om in aanraking te komen met de prachtige klanken en beeldende kracht van klassieke muziek. Deze voorstelling is makkelijk te combineren met verdieping over ‘het Carnaval Der Dieren’ van Camille Saint-Saëns.

Educatie:
‘Help, ik heb een vlieg ingeslikt’ wordt ondersteund door een lesbrief, hierin staan allerlei opdrachten die vooraf of achteraf in de klas gedaan kunnen worden. Het is mogelijk om bij de voorstelling een workshop of een lessenreeks te plannen. Aan beide opties zitten extra kosten verbonden.

Tekst
Mark van Vliet
Muziek
Rossini, Tchaikovsky, Saint-Saëns, Rimsky-Korsakov.
Uitvoerende
Mark van Vliet
Voorstelling op school
Ja
Discipline / genre
Mime, Muziektheater, Toneel
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: voorstelling
  • Onderwijs: Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4,
  • Voorstelling op school: Ja
  • Tijdsduur: 45 minuten
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 03-07-2014 - 31-07-2018
  • Max aantal deelnemers: 120
  • Prijs (exclusief BTW): € 750
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Ja

Speelvoorwaarden

Speeloppervlakte: 6 x 5 x 3,5 meter
Aankomsttijd: 150 minuten
Opbouwtijd: 120 minuten
Afbreektijd: 90 minuten

Prijs school voorstelling(en) op school of in het theater
één voorstelling: € 750,-
twee voorstellingen op één dag: € 1200,-

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 6% btw.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie