voorstelling

Fataal - de film

door: Fataal - de film

Jongeren komen relatief veel in aanraking met zinloos geweld: het is voor hen helaas nog altijd een actueel thema. De 19-jarige regisseur Jesse Bleekemolen maakte Fataal; een nieuwe Nederlandse film over de rampzalige gevolgen hiervan. Met Fataal wil hij zinloos geweld meer onder de aandacht brengen. “Meer dan 13.000 scholieren gingen met school naar Fataal de film”

Thema

Jongeren komen relatief veel in aanraking met zinloos geweld: het is voor hen helaas nog altijd een actueel thema. De 19-jarige regisseur Jesse Bleekemolen maakte Fataal; een nieuwe Nederlandse film over de rampzalige gevolgen hiervan. Met Fataal wil hij zinloos geweld meer onder de aandacht brengen.

Over de voorstelling

Jongeren komen relatief veel in aanraking met zinloos geweld: het is voor hen helaas nog altijd een actueel thema. De 19-jarige regisseur Jesse Bleekemolen maakte Fataal; een nieuwe Nederlandse film over de rampzalige gevolgen hiervan. Met Fataal wil hij zinloos geweld meer onder de aandacht brengen.
“Meer dan 13.000 scholieren gingen met school naar Fataal de film”

Bioscoop voorstelling
De leerlingen van middelbare/MBO scholen kunnen voor een gereduceerd tarief naar de film in de bioscoop, in combinatie met een Q&A en lesmodule binnen de Fataal Schooltour. We werken hiervoor samen met onder andere Pathé-, Vue- en KinePolis-bioscopen bij u in de omgeving. De bioscoopvoorstellingen zijn inzetbaar op alle voorstelling.

Mobiele Bioscoop
Naast de externe bioscoopvoorstellingen is het ook mogelijk om de schoolvoorstellingen te boeken met de mobiele bioscoop, we nemen met deze speciale voorstelling onze eigen bioscoopscherm, projectie en geluidsinstallatie mee die we gemakkelijk kunnen opbouwen in een aula of gymzaal. De mobiele bioscoop is inzetbaar op alle pakketten.

Online Licentie
Veel klaslokalen zijn tegenwoordig voorzien van een televisie of beamersysteem waardoor we de mogelijkheid bieden een licentie voor 48 uur uur bij ons af te nemen, met de licentie wordt de film 48 uur lang via ons eigen systeem beveiligd vrijgegeven en is het dus ook mogelijk dit pakket gemakkelijk af te nemen in kleine groepen. De online licentie is voor alle pakketten inzetbaar. De film is zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar.

Lesmodule
In samenwerking met de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld van MOED en het lieveheersbeestje ontwikkelden we op basis van de film de lesmodule. Docenten gebruiken de lesmodule om het onderwerp na het zien van de indrukwekkende film met hun leerlingen te behandelen. Onze lesmodule bestaat uit 5 verschillende thema’s binnen zinloos geweld die goed aansluiten op de film Fataal. Deze modules zijn los goed te gebruiken dus een klas kan, wanneer dat gewenst is, zich ook enkel werpen op bepaalde thema’s.

Synopsis Fataal
Milan en Sophie zijn twee twintigers die willen trouwen en kinderen krijgen. Bovendien heeft Milan ambitieuze plannen voor het openen van een danceclub: Jaguars. Sophie, haar ouders en zijn beste vriend Ferhane steunen hem daarin. Na veel hard werken lijkt Jaguars een succes te worden. Maar op een avond vallen drie jongens personeel en bezoekers lastig. De herrieschoppers worden uit de danceclub gezet. Ze zijn boos en zinnen op wraak. Vroeg in de ochtend wachten ze Milan op en slaan hem volledig in elkaar. Hij komt in het ziekenhuis bij en krijgt te horen dat hij nooit meer zal kunnen lopen. Zijn wereld stort in en niet alleen die van hem. Langzaam dringt bij Milan het besef door dat ook de mensen die dicht bij hem staan een nachtmerrie doormaken.

Het team
Het team van Fataal bestaat uit vijfentwintig jonge gedreven professionals die er alles aan doen om het doel van Fataa

Regie
Jesse Bleekemolen
Voorstelling op school
Ja
Discipline / genre
Theaterdag
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: voorstelling
  • Onderwijs: , VMBO onderbouw, VMBO bovenbouw, HAVO onderbouw, HAVO bovenbouw, VWO onderbouw, VWO bovenbouw, Gymnasium onderbouw, Gymnasium bovenbouw
  • Voorstelling op school: Ja
  • Tijdsduur: 95 minuten
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 01-01-2018 - 31-12-2018
  • Max aantal deelnemers: 100
  • Prijs (exclusief BTW): € 295
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Ja

Bijzonderheden

Bezoek van de Film Fataal in de bioscoop, online licentie of mobiele bioscoop.
Bekijk de verschillende mogelijkheden op: www.theaterinschool.nl

Speelvoorwaarden

Geen speelvoorwaarden bekend.