voorstelling

Een Koninklijk Orkest

door: Tijl Damen

Deze familievoorstelling heeft Tijl Damen speciaal geschreven om uit te voeren met een fanfare, harmonie of brassband. Een interactieve, muzikale kindertheatershow vol humor met als doel: kinderen kennis laten maken met de muzikale breedte van het orkest, warm maken om een instrument te leren spelen en het plezier van samen muziek maken te laten ervaren.

Thema

orkest, fanfare, harmonie, brass band, muziekvereniging

Over de voorstelling

Een vrolijke, interactieve, muzikale theatervoorstelling speciaal geschreven om uit te voeren met fanfare, harmonie of brassband. Tijdens de voorstelling maken kinderen op speelse wijze kennis met de verschillende instrumenten en secties. Maar dat is niet alles: het publiek wordt actief betrokken tijdens deze interactieve theatershow: klappen, stampen, springen, dansen en zingen en zelfs helpen op het podium.

Speelgebied: heel Nederland en Vlaanderen ( geen reiskosten/km-vergoeding)

De voorstelling is in verschillende vormen uit te voeren, afhankelijk van de doelgroep/leeftijd van het publiek. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden!

De muziek die Tijl voor deze voorstelling schreef is professioneel gearrangeerd voor harmonie, fanfare en brassband. Daarnaast is er ruimte voor eigen repertoire van het orkest.

Verhaallijn:
Als kind had Tijl maar één droom: Als hij later groot was wilde hij bij het Koninklijke Orkest. Maar die droom viel in duigen. De koning is jaren geleden vertrokken omdat er zoveel onenigheid in het land was. Iedereen is altijd maar met zichzelf bezig. Zelfs zijn eigen Koninklijke Orkest kon niet meer gewoon samenspelen. Daarom is de koning weggegaan. Sindsdien speelt het Koninklijke Orkest niet meer. In plaats van muzikant is Tijl koninklijke schoonmaker geworden. Hij stoft het hele paleis af in de hoop dat de koning ooit terugkeert en het Orkest weer zal spelen.
Tijl gaat nu de laatste kamer beginnen: de koninklijke concertzaal. Daar komt hij tot de ontdekking dat het Koninklijke Orkest er nog steeds zit! Zouden ze het nog wel doen? Of is het orkest inmiddels oud en versleten? Stap voor stap probeert de schoonmaker de fanfare weer aan de praat te krijgen. Dat lukt op de meest vreemde manieren: een trap blijkt een 'toonladder', regenlaarzen marcheren er met Tijl vandoor, met fietspompen worden de trombones opgeblazen. De hulp van het publiek is hard nodig! Zou het lukken om het Koninklijke Orkest weer echt samen te laten spelen? Zou de koning zelfs weer terugkeren? En zou Tijl ten lange leste zijn begeerde plek in het Orkest toch nog kunnen bemachtigen?

Tekst
Tijl Damen
Muziek
Tijl Damen
Uitvoerende
Tijl Damen + Orkest
Voorstelling op school
Ja
Discipline / genre
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: voorstelling
  • Onderwijs: ,
  • Voorstelling op school: Ja
  • Tijdsduur: 60 min.
  • Aangeboden in:
  • Periode: 01-02-2019 - 31-12-2024
  • Max aantal deelnemers: 500
  • Prijs (exclusief BTW): € 750
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Nee

Bijzonderheden

- Bladmuziek wordt aangeleverd.
- Evt. één gezamenlijke repetitie vooraf met orkest.
- Tijl Damen verzorgt eigen apparatuur/belichting.
- In de voorstelling is ook ruimte voor eigen repertoire orkest.

Speelvoorwaarden

- Podium met voldoende ruimte voor orkest + 12 m2 speelruimte voor Tijl.
- 2 vrije reguliere stopcontacten.
- Specifieke speelvereisten hangen af van de gekozen opzet, vraag gerust naar de mogelijkheden!