voorstelling

Dobbe en de Draak

door: Popfactory

Lezen kun je niet uit boeken leren. Je kunt het alleen van iemand leren. Maar wat te doen als je groot, groen en afschrikwekkend bent en iedereen voor je vlucht? Hoe dat afloopt is te beluisteren in het sprookje 'Dobbe en de Draak'. Tijdloos muziektheater dus met als thema alfabetisering, over de dappere jongen, Dobbe, die een draak verslaat met het alfabet. Dobbe en de Draak - zowel het prentenboek als de voorstelling - is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Thema

Prentenboek, Sprookje, Draak, Lezen, Schrijven, Analfabetisme

Over de voorstelling

In Platland zorgt een draak voor veel onrust omdat hij alle boeken steelt. Toch doet koning Willem niets, totdat de draak ook zijn bibliotheek plundert. De koning is razend en belooft dat wie de draak verslaat, met prinses Jade mag trouwen en de nieuwe koning zal zijn. Ridder Koenraad ziet dat laatste wel zitten, hij heeft alleen geen idee waar hij de draak moet zoeken. Gelukkig komt hij Dobbe tegen: een jongen die dapperder blijkt dan de ridder zelf, en een heel verrassende ontdekking doet als hij de draak eindelijk ontmoet.


Dobbe en de Draak is een muziektheatervoorstelling naar het gelijknamige prentenboek. Een echte familievoorstelling die geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar. Het verhaal dat werd geschreven door Lennaert Roos is een eigentijds sprookje gelardeerd met humoristische illustraties van Sylvia van Ommen die ook bekendheid verwierf met prentenboeken zoals ‘De Verrassing’ en ‘Drop’. De prachtige illustraties uit het gelijknamige prentenboek als projectie en de liedjes die je meevoeren, maken deze theatervoorstelling tot een lust voor oren en ogen. Lennaert wordt tijdens de reis begeleid door zijn drakenband: Maurits de Lange (toetsen), Peter Kennedy (bas) en Bas Tönis (percussie).

Regie
Lennaert Roos
Tekst
Lennaert Roos
Muziek
Lennaert Roos
Uitvoerende
Lennaert Roos (zang en spel) , Maurits de Lange (piano), Bas Tönis (drums), Peter Kennedy (bas)
Voorstelling op school
Ja
Discipline / genre
Muziektheater
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: voorstelling
  • Onderwijs: Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4,
  • Voorstelling op school: Ja
  • Tijdsduur: 45 minuten
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 04-01-2016 - 01-01-2018
  • Max aantal deelnemers: 120
  • Prijs (exclusief BTW): € 950
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Ja

Bijzonderheden

Popfactory biedt naast de voorstelling ook het gelijknamige prentenboek aan. Leuk als opmaat om dit voor te lezen in de klas of in de groep als voorbereiding op de voorstelling.
Videoclip van het lied 'Sprookjes' uit de voorstelling, het recept voor Drakenkoek en nog veel meer passend educatief materiaal staan online! Meerdere voorstellingen per dag mogelijk voor een aantrekkelijke meerprijs.

Voor meer informatie:
WWW.DOBBE-DRAAK.NL

Speelvoorwaarden

Speelvlak: 6 m breed X 3 m diep X 4 m hoog
Verduistering i.v.m. projecties is noodzakelijk