voorstelling

Dit Is Geen Droom

door: Unieke Zaken

DIT IS GEEN DROOM IS EEN AANSTEKELIJK THEATERSPROOKJE BOORDENVOL HUMOR, SPANNENDE INVALSHOEKEN EN VISUELE TOVERTRUCS. In DIT IS GEEN DROOM komt een museum tot leven. Drie figuren stappen uit hun schilderij en nemen je mee naar een wereld waarin niets is wat het lijkt. Ze doen de gewoonste dingen, maar dan nét even anders. Ze verrassen en verbazen je, zoals dat ook in een droom gebeurt... DIT IS GEEN DROOM is een mix van objecttheater, mime, goocheltrucs, humor en muziek. Een surrealistisch theateravontuur voor iedereen vanaf 4 jaar, gebaseerd op de schilderijen van de Belgische kunstschilder René Magritte.

Thema

kijken en zien, fantasie/droom en werkelijkheid. De benadering van deze thema's geeft de voorstelling een surrealistisch karakter. Het surrealisme is een kunststroming, waar in een hyperrealistische stijl, beelden worden samengesteld in absoluut onverwachte en verrassende combinaties. Kinderen leren hierdoor anders te kijken; niet alles is wat het lijkt. Door middel van het bijbehorende lesmateriaal gaan ze bovendien actief bezig met het surrealisme: wat hoort wel en niet bij elkaar en waarom? En kun je dat misschien ook anders zien of anders maken?

Over de voorstelling

Morgen is de grote opening van het museum. Er moeten nog maar een paar schilderijen en kunstwerken worden opgehangen en dan kan de burgemeester komen. Mevrouw Van der Laan, René en Fans werken heel hard om alles op tijd af te hebben. Maar voor vandaag is het genoeg geweest. Mevrouw Van der Laan sluit het museum, de laatste klusjes in de blauwe zaal kunnen wachten tot morgen. Zodra mevrouw Van der Laan de deur achter zich dichtgetrokken heeft, komt het museum tot leven. Drie figuren stappen uit hun schilderij en vermaken zich enorm in hun nieuwe omgeving. Maar dan verschijnen mevrouw Van der Laan, René en Frans weer op hun werk...

Voorstelling op school
Ja
Discipline / genre
Toneel
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: voorstelling
  • Onderwijs: Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Speciaal basis onderwijs,
  • Voorstelling op school: Ja
  • Tijdsduur: 65 minuten
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 01-03-2016 - 31-12-2017
  • Max aantal deelnemers: 200
  • Prijs (exclusief BTW): € 1000
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Nee

Bijzonderheden

Schoolvoorstellingen in theaters en op scholen.
In theaters: maximaal 200 leerlingen.
Op school: maximaal 125

Speelvoorwaarden

Speelvlak van minimaal 7 meter breed, 7 meter diep en 3 meter hoog. Wij nemen onze eigen geluidsinstallatie mee en verduistering op scholen is niet nodig.