voorstelling

De reuze dwerg, die een kopje kleiner wil zijn

door: Mark van Vliet

Na het succes van ‘Help! Ik heb een vlieg ingeslikt’ is het tijd voor een nieuwe energieke muziekvoorstelling vol grappige personages op klassieke klanken van Mark van Vliet.

Thema

klassieke muziek, humor & fantasie

Over de voorstelling

Ivan is veel te groot voor een dwerg! Hij past niet op een stoel, niet in zijn huis en zelfs zijn kleren zijn te klein. Hij is dol op klassieke muziek, maar alle instrumenten van de dwergen begeven het onder zijn gewicht. Tot overmaat van ramp zijn de andere dwergen hem en zijn klassieke muziek helemaal zat en wordt hij verbannen uit hun dorp. Wat nu? Hij is helemaal alleen!

Wat Ivan niet weet is dat hem nog heel wat te wachten staat. In een groot Russisch avontuur gaat Ivan opzoek naar zijn ware zelf. Samen met zijn nieuwe vrienden, Vladimir de koopman, het tovervrouwtje Baba Yaga, de vals-zingende Vuurvogel, een enorme Neus en met een beetje hulp van de Zon, komt hij erachter dat groot zijn misschien helemaal zo gek nog niet is… Gedurende de voorstelling leert Ivan dat iedereen goede en slechte eigenschappen heeft en dat wat een ander anders maakt juist heel bijzonder kan zijn.

De voorstelling ‘De Reuze Dwerg, die een kopje kleiner wil zijn’ is geïnspireerd op van oorsprong Slavische sprookjes en wordt gespeeld onder begeleiding van klassieke muziek van onder andere Tsjaikovski, Moessorgski, Shostakovich en Stravinsky. Met instrumenten als de ukelele, (mini)trombone en de Russische balalaika is het een muzikaal festijn. Een spannend avontuur vol fysiek spel, humor en fantasie waarbij op een speelse en toegankelijke manier klassieke muziek tot leven wordt gebracht. Een genot voor de hele familie!

Regie
Olaf van de Ven
Uitvoerende
Olaf van de Ven
Voorstelling op school
Ja
Discipline / genre
Toneel
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: voorstelling
  • Onderwijs: Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4,
  • Voorstelling op school: Ja
  • Tijdsduur: 45 minuten
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 18-05-2017 - 31-07-2018
  • Max aantal deelnemers: 120
  • Prijs (exclusief BTW): € 750
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Ja

Speelvoorwaarden

Speeloppervlakte: 7 x 7 x 3 meter
Aankomsttijd: 150 minuten
Opbouwtijd: 150 minuten
Afbreektijd: 90 minuten

Prijs één per dag twee per dag

Op school: € 750,- € 1200,-
School in theater: € 750,- € 1200,-
Vrije voorstelling € 750,- € 1200,-

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 6% btw.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie