voorstelling

De Nederlandse Taalshow

door: De Gezelligheid

De Nederlandse Taalshow is de vrolijke interactieve en theatrale quiz over de Nederlandse taal voor anderstaligen en iedereen die het leuk vind met taal te spelen. In De Nederlandse Taalshow spelen het echtpaar Henk en Ingrid met hulp van buurvrouw Conchita en het publiek een spannende quiz rond de Nederlandse taal. Een show vol humor, zang, dans en een vleugje drama speciaal voor iedereen die zijn Nederlands op een vrolijke manier nog wat wil bijspijkeren en met mooie prijzen voor de winnaars. Een voorstelling voor jong en oud.

Thema

Theaterquiz, Quiz, Nederlandse Taal, Taal, NT2, theater voor anderstaligen.

Over de voorstelling

Nadat Henk en Ingrid hun buurvrouw Conchita op geheel eigen wijze de Nederlandse taal hebben bijgebracht, besluiten ze dit op hun eigen wijze elders ook te willen doen. Want Henk en Ingrid vinden dat de Nederlands leren ook vooral heel leuk moet zijn. En zo heten ze het publiek welkom in hun eigen in elkaar geknutselde quizdecor en spelen ze met dat publiek in meerdere spannende rondes diverse spelen rond de Nederlandse Taal. Henk en Ingrid hebben op de televisie goed gekeken hoe je een quiz maakt, dus wordt er in de show natuurlijk ook gezongen en gedanst. Gaat team Kaas of team Tulp er met de winst vandoor EN houdt het huwelijk van Henk en Ingrid wel stand, nu Conchita misschien wel een oogje op Henk heeft en Ingrid zeker niet van valsspelen houdt.

Tekst
Anja Kriek, Olaf van der Hee, Anna Jongen
Uitvoerende
Anja Kriek, Olaf van der Hee, Anna Jongen, Guido Hagen
Voorstelling op school
Ja
Discipline / genre
Muziektheater, Toneel
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: voorstelling
  • Onderwijs: Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Speciaal basis onderwijs, Speciaal voortgezet onderwijs
  • Voorstelling op school: Ja
  • Tijdsduur: 45 minuten
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 01-12-2017 - 13-06-2019
  • Max aantal deelnemers: 200
  • Prijs (exclusief BTW): € 1000
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Nee

Bijzonderheden

De Nederlandse Taalshow is speciaal ontwikkeld voor mensen die De Nederlandse Taal nog niet geheel machtig zijn en daarvoor NT2 onderwijs volgen. De show is echter ook heel leuk voor kinderen in het basisonderwijs, families, scholen, buurthuizen en congressen.

De Nederlandse Taalshow heeft een speelvlak nodig van 6 bij 4 meter en een hoogte van 3 meter en speelt graag op een vlakke vloer of laag podium. We nemen zelf decor, geluid en evt licht mee naar de locatie.

Speelvoorwaarden

De genoemde prijs is voor een voorstelling van 45 minuten en ex reiskosten voor 4 personen. Een extra voorstelling op dezelfde dag (met maximaal 3 uur tussen het einde van de eerste en begin van de tweede voorstelling) kost steeds 600,- met een maximum van 4 voorstellingen op een dag. Bij een reisafstand van meer dan 150 km af Amsterdam enkele reis kunnen ook extra kosten in rekening worden gebracht, maar dit doen we in overleg.