voorstelling

De Kleine Prins

door: Theater Van Santen - Jeugdtheater

De Kleine Prins is een minimusical. Een voorstelling gebaseerd op het bekende boek De Kleine Prins van Antoine de Saint – Exupéry, Franse schrijver en vliegenier (1900 – 1944). Het verhaal bezit alle kwaliteiten om kinderen en ook grote mensen te laten wegdromen in fantasieën die geen grenzen kennen. Hopelijk zullen allen die dit sprookje – dat nu reeds gerekend mag worden tot de klassieke literatuur – ter hand nemen, het niet enkel lezen, maar ook werkelijk de lachende kleine prins, het kind met de gouden haren, tegenkomen.

Thema

Sprookjes
Musical
De Kleine Prins
Avonturen
Planetenreis

Over de voorstelling

De Kleine Prins ~ minimusical
De Kleine Prins woont op een kleine planeet met een roos en drie vulkaantjes, waarvan er twee werken en de derde niet - nou ja, je weet maar nooit! Hij is de hele dag bezig met het verzorgen van zijn planeet. Op een dag verlaat de prins zijn planeet om te zien hoe de rest van het heelal eruit ziet. Op zijn avontuurlijke reis naar andere planeten komt hij een aantal bijzondere volwassenen tegen.
Hij ontmoet o.a. een Koningin, een ijdeltuit, een aardrijkskundige, een muzikant, een zakenman en een lampopsteker. Tenslotte komt hij op de planeet aarde, waar hij in de Sahara een vliegenier ontmoet die met motorpech is geland.
De Vliegenier heeft nog maar voor een aantal dagen water en moet in die tijd zijn vliegtuig weer aan de praat krijgen……………
De Kleine Prins gaat hem helpen en beleeft meer dan hij ooit voor mogelijk had gehouden……...

De Kleine Prins is een minimusical.
Een voorstelling gebaseerd op het bekende boek De Kleine Prins van Antoine de Saint – Exupéry, Franse schrijver en vliegenier (1900 – 1944). Het verhaal bezit alle kwaliteiten om kinderen en ook grote mensen te laten wegdromen in fantasieën die geen grenzen kennen.
Hopelijk zullen allen die dit sprookje – dat nu reeds gerekend mag worden tot de klassieke literatuur – ter hand nemen, het niet enkel lezen, maar ook werkelijk de lachende kleine prins, het kind met de gouden haren, tegenkomen.

De Kleine Prins - minimusical is een originele en vrije bewerking van John van Santen.
Theater Van Santen zal op een sprankelende en speelse manier de sferen creëren, waarin
De Kleine Prins en andere figuren tot leven komen.
Een mooie voorstelling met live muziek, dans en zang.
Ook de nodige humor, zoals u van Theater Van Santen gewend bent, zal niet ontbreken!

De Kleine Prins : “Grote mensen willen soms iets worden wat ze eigenlijk al zijn. Ze begrijpen nooit iets uit zichzelf en het is vervelend hen alles uit te moeten leggen”!

Regie
Martijn van Will
Tekst
Judith Koch en John van Santen
Choreografie
Judith Koch
Muziek
Theater Van Santen
Uitvoerende
Judith Koch, Sjoukje Boing en John van Santen
Voorstelling op school
Ja
Discipline / genre
Musical, Muziektheater, Toneel
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: voorstelling
  • Onderwijs: Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Speciaal basis onderwijs,
  • Voorstelling op school: Ja
  • Tijdsduur: 60 minuten
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 01-09-2013 - 30-06-2020
  • Max aantal deelnemers: 150
  • Prijs (exclusief BTW): € 875
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Nee

Bijzonderheden

De prijs is exclusief reiskosten en 9% btw. Meer deelnemers per voorstelling is in overleg goed mogelijk. Voor elke extra bezoeker boven de 150, zal een klein bedrag worden gerekend. Er is een mooie lesbrief beschikbaar. 2 of 3 optredens op dezelfde dag en speelplek is mogelijk. U krijgt dan een mooie korting.

Speelvoorwaarden

Speelvlak 8 meter breed, 7 meter diep en 3 meter hoog.
Verduisterde zaal. We kunnen ook op scholen spelen en nemen dan zelf een licht- en geluidsinstallatie met technicus mee, welke bij de prijs is inbegrepen.