voorstelling

De Dealer Droomt!

door: Farce Cancan

Serge studeert laatste jaar apotheker. Drugs hebben hem nooit geïnteresseerd. Zijn zestienjarige zus, Lara, wil met haar vriendinnen na de examens voor het eerst dolgraag naar de discotheek gaan. Zijn moeder maakt zich zorgen omdat er verteld wordt dat er drugs te krijgen zouden zijn. Serge vindt dat zijn zus het recht heeft om eens goed uit te gaan en zich te ontspannen. Maar Lara gebruikt xtc en de gevolgen zijn groot. Serge voelt zich schuldig.

Thema

Dit toneelstuk is gecreëerd om als basis te dienen voor een sereen debat over het al dan niet legaliseren van (soft)drugs.
Hoewel drugs dikwijls een negatieve impact hebben op de gezondheid leeft bij sommigen de idee om het beleid i.v.m. drugs aan te passen. De argumenten pro en contra werden in het verhaal verwerkt zodat jongeren volledig geïnformeerd zijn. Uit onderzoek blijkt namelijk dat volledig geïnformeerde jongeren minder snel geneigd zijn drugs te misbruiken. Er wordt geen stelling ingenomen.

Over de voorstelling

Steeds vaker roepen prominente personenen en verenigingen op om bepaalde (soft)drugs te legaliseren of tenminste grondig na te denken over de problematiek. Want drugs hebben een enorme maatschappelijke impact. Denken we o.a. maar hoe in sommige landen de drugscriminaliteit het dagelijkse leven mede bepaalt en grote invloed heeft op het politieke, sociale en financiële leven. (Mexico, Bolivia, Afghanistan, enz. maar bijvoorbeeld ook in Nederland waar dodelijke afrekeningen in het criminele milieu bijna wekelijks het nieuws halen)

Regie
Frans Ceusters
Tekst
Frans Ceusters
Choreografie
n/a
Muziek
n/a
Uitvoerende
Kristof Goffin
Voorstelling op school
Ja
Discipline / genre
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: voorstelling
  • Onderwijs: ,
  • Voorstelling op school: Ja
  • Tijdsduur: 60 min
  • Aangeboden in:
  • Periode: 01-08-2018 - 01-08-2020
  • Max aantal deelnemers: 150
  • Prijs (exclusief BTW): € 600
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Nee

Speelvoorwaarden

Vanaf 15 jaar.
Kan in elke theaterzaal maar ook in andere grote ruimtes (refter, grote zithoek, turnzaal, enz...) worden gespeeld.

Maximum aantal bezoekers per voorstelling:
in goed uitgeruste theaterzalen: 150.
in andere ruimtes: 100.

Stevig podium (leeg!) of (verhoogd) speelvlak van minimum 6m. x 6m.
- Ruimte tussen speelvlak en plafond min. 3m.
- Verduisterbare zaal
- 2 stopcontacten bij speelvlak
- Belichting (zie podiumplan)