voorstelling

De Dans van de Drummers

door: JeanPaul

De Dans van de Drummers is een interactieve theatervoorstelling geïnspireerd door het bekroonde kinderboek van Hans Hagen. In de voorstelling worden delen van het boek en ervaringen van JeanPaul in Afrika gecombineerd met gezamenlijk trommelen door de kinderen. Hierdoor komt het boek tot leven en zal het kinderen stimuleren dit verhaal met interesse te lezen en nader te onderzoeken.

Thema

Leesbevordering, muziek, wereldoriëntatie

Over de voorstelling

De Dans van de Drummers is een interactieve theatervoorstelling geïnspireerd door het bekroonde kinderboek van Hans Hagen. In de voorstelling worden delen van het boek en ervaringen van JeanPaul in Afrika gecombineerd met gezamenlijk trommelen door de kinderen. Hierdoor komt het boek tot leven en zal het kinderen stimuleren dit verhaal met interesse te lezen en nader te onderzoeken. De voorstelling kan een zelfstandig onderdeel zijn van het programma voor cultuureducatie op een school. Het leent zich echter ook bijzonder goed om in het kader van leesbevordering in te zetten. Er zijn lesopdrachten die vooraf en/of naderhand in de klas kunnen worden uitgevoerd. Ook is een grote tas met Afrikaanse gebruiksvoorwerpen en muziekinstrumentjes te leen om op de school al in de sfeer van de voorstelling (en Afrika) te komen.

Uitvoerende
JeanPaul
Voorstelling op school
Ja
Discipline / genre
Muziektheater
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: voorstelling
  • Onderwijs: Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Speciaal basis onderwijs, VMBO onderbouw
  • Voorstelling op school: Ja
  • Tijdsduur: 90 minuten
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 01-04-2014 - 30-06-2019
  • Max aantal deelnemers: 100 per keer
  • Prijs (exclusief BTW): € 350
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Nee

Bijzonderheden

Hoewel een voorstelling, gaan de kinderen toch ook muziek maken! Er kunnen tot drie voorstellingen op een dag gegeven worden. Er is een grote tas met gebruiksvoorwerpen en fotoboek beschikbaar in de aanloop naar de voorstellingen.

Speelvoorwaarden

Een speelzaal of gymzaal op school kan gebruikt worden voor de voorstelling. Opbouwtijd ongeveer een uur. Aan het eind kan in overleg een presentatie voor medeleerlingen of ouders gegeven worden.