voorstelling

Brammetje Baas

door: Van Engelenburg Theaterproducties ism Stichting OTO

Brammetje Baas is gebaseerd op het gelijknamige boek van Tamara Bos (Zwijsen 2007) met korte verhalen over een druk jongetje dat niet stil kan zitten. in 2012 is het boek verfilmd door Anna van der Heide. Tamara Bos schreef het scenario. De makers van deze theatervoorstelling maakten ook: Achtste-groepers huilen niet, Oorlogsgeheimen (Jacques Vriens), De kleine kapitein (Paul Biegel) en Winky en het paard van Sinterklaas (Tamara Bos).

Thema

Brammetje Baas is een theatervoorstelling vol korte avonturen met jongleren, goochelen, acrobatiek, muziek, zang, dans en gesprekken. Brammetje laat je anders naar elkaar kijken, kinderen leren… van en met elkaar… dat je er mag zijn zoals je bent…!

Over de voorstelling

Brammetje Baas de theatervoorstelling
Voor alle lieve, drukke, niet saaie, snelle, slimme, grappige, gewone en ongewone mensen vanaf 7 jaar.

Brammetje heeft heel veel vragen in z’n hoofd. Brammetjes hersenen zitten nooit stil, en hij zelf daarom ook niet.
Zoals hoeveel borden passen er op een stapel? Als het licht uit is, waar blijft het dan? Hebben mieren ook klaar-overs om veilig over te steken? Of kun je ze beter een handje helpen? Als je op een stoel kunt zitten, kan een stoel dan ook op jou zitten? Of kan een stoel alleen staan? Hoeveel woorden zijn er met een ‘oe’? Hoe zou het zijn als álle woorden een ‘oe’ hadden?
Allemaal vragen die Brammetje Baas (“Broemoetjoe Boes”) zich stelt. Vragen waar zijn hoofd mee volstroomt.
Brammetje is een gewone jongen. Hij is dromerig én druk. En beweeglijk, soms heel beweeglijk, soms zo beweeglijk dat hij er zelf moe van wordt. (Misschien is hij toch niet zo’n heel gewone jongen.)

Brammetje Baas is een theatervoorstelling vol korte avonturen met jongleren, goochelen, acrobatiek, muziek, zang, dans en gesprekken.

Regie
Pepijn Cladder
Tekst
Tom Sjitsma
Muziek
Arthur Umbgrove en David de Jong
Uitvoerende
Robbie Aldjufri en Maria Noë
Voorstelling op school
Ja
Discipline / genre
Toneel
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: voorstelling
  • Onderwijs: Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8,
  • Voorstelling op school: Ja
  • Tijdsduur: 70 minuten
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 01-02-2015 - 31-12-2018
  • Max aantal deelnemers: max. 150
  • Prijs (exclusief BTW): € 1150
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Ja

Bijzonderheden

2 voorstellingen op een dag: 1500 euro

Alle prijzen zijn exclusief 10% auteursrecht en 6% BTW en inclusief reiskosten (binnen Nederland) en lesmateriaal. Eventuele hotelovernachtingen zijn niet bij de prijs inbegrepen. Deze voorstelling speelt ook regulier in de theaters.

Speelvoorwaarden

Wij gaan ervan uit dat er een theateropstelling is (verhoogd podium dan wel een tribune opstelling van de stoelen). Indien dit niet mogelijk is, wordt het maximaal aantal kinderen dat de voorstelling kan gaan zien minder dan bovenstaande indicatie.