activiteiten & workshops

BoysBoysBoys (over relaties en Loverboys)

door: Setheater

Loverboys: jonge meisjes en jongens versieren om ze vervolgens in de prostitutie te dwingen… Het is een probleem dat steeds meer erkend wordt en het blijkt dat het in grote mate buiten de grote steden plaatsvindt. Geïnspireerd door vragen vanuit het onderwijs, heeft Setheater in 2005 een workshop ontwikkeld die preventief aandacht besteed aan deze problematiek. In de workshop van Setheater krijgen jongeren tussen 11 en 18 jaar bezoek van twee acteurs in hun eigen klaslokaal. Dit gebeurt in kleine groepen, om een veilige en intieme sfeer te kunnen waarborgen. Begeleiding door een (bij voorkeur vrouwelijke bij de meiden en mannelijke bij de jongens) docent is verplicht om eventuele signalen te kunnen herkennen.

Thema

Theater in de Klas, Loverboys, Relaties, Interactief

Over de voorstelling

Door middel van theatrale scènes krijgen de jongeren een meisje te zien dat in de ban raakt van een ‘leuke jongen’. Voor, na en tussen de scènes wordt samen met de jongeren over het thema gediscussieerd: ‘Wat is een leuk vriendje/vriendinnetje? Wat is een fout vriendje/vriendinnetje?’. Na verloop van tijd blijkt de jongen helemaal niet zo leuk te zijn, het blijkt een loverboy! Aan de hand van wat de jongeren gezien hebben, worden de stappen en technieken die loverboys gebruiken onder de loep genomen. De groep bespreekt hoe de loverboy de mooie kanten van het verliefd zijn misbruikt om een meisje in te palmen en afhankelijk te maken. Bij de jongens wordt er extra aandacht besteed aan het fenomeen lovergirls en aan homoseksualiteit.

Deze workshop wordt ook in aangepaste versie aangeboden aan zowel ouders als intermediairen die werken met potentiële slachtoffers van loverboys.

Regie
An Geenen
Voorstelling op school
Ja
Discipline / genre
Toneel
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: activiteiten & workshops
  • Onderwijs: Groep 7, Groep 8, VMBO onderbouw, VMBO bovenbouw, HAVO onderbouw, HAVO bovenbouw, VWO onderbouw, VWO bovenbouw, Gymnasium onderbouw, Gymnasium bovenbouw
  • Voorstelling op school: Ja
  • Tijdsduur: 50 minuten
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 15-02-2005 - 31-03-2016
  • Max aantal deelnemers: 20
  • Prijs (exclusief BTW): € 250
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Ja

Bijzonderheden

Elke deelnemer ontvangt aan het einde van de workshop een folder met informatie over loverboys.
Daarnaast leveren wij een lesbrief voor docenten mee. Hierin staat meer informatie en verschillende werkvormen aan de hand waarvan nog een lesuur aan het onderwerp vriendjes en loverboys kan worden besteed.

Het is belangrijk om de workshop vooraf aan te kondigen met de titel BoysBoysBoys. Dit omdat de deelnemers vooraf niet mogen weten dat het om het thema loverboys gaat.

Speelvoorwaarden

Er wordt gespeeld voor meisjes en jongens vanaf 11 jaar, in gescheiden groepen. De locatie is een afgesloten ruimte, de deelnemers zitten in een halve cirkel rondom het speelvlak. Er is een bord en schrijfmateriaal aanwezig.

Als voor jongeren gespeeld wordt, is de aanwezigheid van begeleiding (docent(e), mentor of jongerenwerk(s)ter) tijdens de workshop verplicht.

Prijzen
Per dag spelen wij minimaal 2 en maximaal 4 workshops. De kosten zijn:
2 workshops (€250+€225=) €475,-
3 workshops (€250+€225+€200=) €675,-
4 workshops (€250+€225+€200+€175=) €850,-
Deze prijzen zijn exclusief reiskosten. Deze prijzen zijn inclusief 6% BTW.
Er kunnen maximaal twee workshops zonder pauze achter elkaar gespeeld worden. Pauzes tussen de workshops mogen maximaal 30 minuten duren.