voorstelling

Boys don't cry

door: Theatereducatie Nederland

BOYS DON’T CRY Is een coming-of-age voorstelling over twee jongens die opgroeien in de Christelijke streken van Oost-Nederland. Boudewijn en Jules vertellen het verhaal van hun vriendschap. Hoe ze samen op vakantie gingen naar Frankrijk, voor het eerst naar de discotheek, hoe Boudewijn Jules steunde in zijn strijd tegen kanker en de nasleep ervan. En hoe de één een gevecht leverde van vijftien jaar om de ander te zeggen wat hij het allermoeilijkste vindt: ik ben homo.

Thema

Geloof, identiteit, vriendschap, homoseksualiteit, kanker, afscheid

Over de voorstelling

BOYS DON'T CRY

(*****) 'Een fantastische voorstelling, integer en vakkundig gemaakt, zeer persoonlijk en direct, vol met emoties ‘waar je iets mee moet’ en bijzonder goed gespeeld’ - aldus de lovende recensie in de Theaterkrant

BOYS DON’T CRY
Is een coming-of-age voorstelling over twee jongens die opgroeien in de Christelijke streken van Oost-Nederland. Boudewijn en Jules vertellen het verhaal van hun vriendschap. Hoe ze samen op vakantie gingen naar Frankrijk, voor het eerst naar de discotheek, hoe Boudewijn Jules steunde in zijn strijd tegen kanker en de nasleep ervan. En hoe de één een gevecht leverde van vijftien jaar om de ander te zeggen wat hij het allermoeilijkste vindt: ik ben homo.

Boys don’t cry is voorstelling van deze tijd, een tijd waarin de grenzen tussen het persoonlijke en het publieke steeds meer aan het vervagen zijn. Alles wat mensen doen of denken moet in het openbaar, ongefilterd en schaamteloos. Theater is wel een filter, en juist dat filter maakt het zo mooi.

De voorstelling gaat over serieuze zaken (kanker bij kinderen, homoseksualiteit) en heeft een mooie balans tussen humor en ernst, tussen vrolijkheid en machteloze woede.

Boys don’t cry is een op waarheid gebaseerd verhaal.

Regie
Corien Feikens
Tekst
Corien Feikens, Jules van Rijn en Boudewijn Koops
Uitvoerende
Theatereducatie Nederland
Voorstelling op school
Nee
Discipline / genre
Toneel
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: voorstelling
  • Onderwijs: , VMBO onderbouw, VMBO bovenbouw, HAVO onderbouw, HAVO bovenbouw, VWO onderbouw, VWO bovenbouw, Gymnasium onderbouw, Gymnasium bovenbouw
  • Voorstelling op school: Nee
  • Tijdsduur: 1,5 uur
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 13-09-2015 - 31-07-2019
  • Max aantal deelnemers: 250
  • Prijs (exclusief BTW): € 1895
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Ja

Bijzonderheden

De voorstelling wordt in het theater gespeeld. De voorstelling gaat gepaard met een lesbrief vooraf. Een nagesprek in de zaal met de acteurs en een 6tal verwerkingslessen voor in de klas.

Speelvoorwaarden

Vlakke vloer theater van minimaal 6x6. Horizondoek en beamer.