voorstelling

Bonte avond van bodybuilders

door: Theater Artemis

Een beleefde musical over mensen die ontzettend hun best doen.

Thema

machismo, sociale status, kracht versus zwakte, kwetsbaarheid

Over de voorstelling

Jetse Batelaan maakte deze voorstelling samen met een hechte groep Rotterdamse kickboksers, stoere en innemende mannen in korte sportbroekjes met glimmende lijven en sixpacks om jaloers op te zijn. Er komen bakkers in voor, drugsdealers, maar ze zijn ook zichzelf. Ze zingen al hun dialogen met ingehouden stem en soms doen ze zelfs een dansje. Niet als een musicalster, maar gewoon zoals jij en ik dat zouden doen.

Bonte avond voor Bodybuilders werd in 2011 ontwikkeld als stadsproject voor het Ro Theater en draait om saamhorigheid, winnen en leren verliezen, buitenkant en binnenkant, pose en poëzie, verschijningen en verdwijningen. Al na negen avonden repeteren bleek de voorzichtige presentatie een doorslaand succes. Uitgebreid met een ‘spectaculaire’ toegift veroverden de kickboksers het ene festival na het andere, waaronder Tweetakt, Oerol en Theaterspektakel in Zürich. In 2014 presenteerde Jetse Batelaan deze voorstelling op Theaterfestival Boulevard, in de stad van zijn eigen gezelschap. Nu volgt de theatertournee en maakt de voorstelling deel uit van een theaterproject voor het voortgezet onderwijs.

Regie
Jetse Batelaan
Tekst
Don Duyns
Uitvoerende
erinio Asandikromo, Marie Groothof/ Hannah van Lunteren, Raffaël Fernandes, Dexter van Herwaarden, Adam Lopes, Samir Lopes Alves, Daniël Monteiro, Luciano Monteiro, Dwayne Waterval 2e cast Kevin Rodriques, Gio Maduro, Gordious File
Voorstelling op school
Nee
Discipline / genre
Mime, Theaterdag, Toneel
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: voorstelling
  • Onderwijs: , VMBO onderbouw, VMBO bovenbouw, HAVO onderbouw, HAVO bovenbouw, VWO onderbouw, VWO bovenbouw, Gymnasium onderbouw, Gymnasium bovenbouw, Speciaal voortgezet onderwijs
  • Voorstelling op school: Nee
  • Tijdsduur: 1uur
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 01-11-2016 - 08-07-2017
  • Max aantal deelnemers: 150
  • Prijs (exclusief BTW): € 750
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Ja

Bijzonderheden

Rond de voorstelling zijn er verschillende workshops mogelijk, waaronder een kickboksles door een aantal van de spelers uit de voorstelling. Het is ook mogelijk om een hele dag rond deze voorstelling vorm te geven.

We spreken na de voorstelling graag kort na met de leerlingen in de zaal.

Speelvoorwaarden

Mogelijk in de gymzaal op school, vraag naar exacte voorwaarden bij Theater Artemis.

Minimaal 2 voorstellingen op een dag.