voorstelling

Awake

door: DEGASTEN jongerentheater

DEGASTEN onderzoekt druk van sociale media versus nachtrust in voorstelling AWAKE. De wereld ligt tegenwoordig 24/7 bij je in bed. Dag en nacht kan er contact gezocht worden via WhatsApp, Instagram- en Facebook. Uit onderzoek onder blijkt dat de helft van de jongeren lijdt aan slaaptekort vanwege al het mediagebruik. Het Amsterdamse jongerentheatergezelschap DEGASTEN gaat in zijn nieuwe voorstelling AWAKE het gevecht aan met slaap en de druk van de social media. Deze fysieke voorstelling gaat 14 oktober 2016 in première en toert dan langs de theaters.

Thema

Awake gaat over slapeloosheid, het blauwe uur, waarin jongeren veelal actief zijn op social media.

Over de voorstelling

“Wat je overdag niet verzilvert,
houdt ‘s nachts geen stand.
Altijd die ochtend weer.”
Uit ‘Ochtend Weer’ van Sticks & Typhoon

Theater DEGASTEN gaat het gevecht aan met overgave versus controle. De fysieke voorstelling AWAKE speelt zich af tussen piekeren en dromen, slapen en waken.

De wereld ligt 24/7 bij jou in bed. Als de slaap maar niet komt en de bliepjes op je smartphone doorgaan, is de verleiding groot om online contact te zoeken via WhatsApp, Instagram en Facebook.

Je leven lang leer je om alles te controleren en te beheersen tot zelfs je zorgvuldig opgebouwde imago op social media aan toe. Terwijl niemand je ooit geleerd heeft hoe je jezelf kunt overgeven. Hoe geef jij je over?

Educatie:
Ook maakt DEGASTEN voor deze voorstelling een educatiepakket dat in te zetten is voor VO scholen en het MBO. Over de thema’s slapeloosheid, voortdurend actief blijven op de social media, mediawijsheid en het gevoel er niet meer bij te horen als je niet onderdeel uitmaakt van de social media. Met ons educatiepakket bereiken we jaarlijks minimaal 1200 scholieren.

Regie
Elike Roovers en Rutger Esajas
Tekst
Anouk Saleming
Choreografie
Elike Roovers en Rutger Esajas
Muziek
DJ Lovesupreme
Uitvoerende
jongeren van DEGASTEN
Voorstelling op school
Nee
Discipline / genre
Dans, Mime, Muziektheater, Theaterdag, Toneel
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: voorstelling
  • Onderwijs: , VMBO onderbouw, VMBO bovenbouw, HAVO onderbouw, HAVO bovenbouw, VWO onderbouw, VWO bovenbouw, Gymnasium onderbouw, Gymnasium bovenbouw
  • Voorstelling op school: Nee
  • Tijdsduur: 1 uur
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 01-11-2016 - 31-05-2017
  • Max aantal deelnemers: 150
  • Prijs (exclusief BTW): € 1000
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Ja

Bijzonderheden

We bieden een uitgebreid en secuur educatiepakken aan, die i.s.m. de docent op maat wordt gebracht. Wij kunnen zorgen voor workshops vooraf en/of achteraf aan de voorstelling.

Speelvoorwaarden

De voorstelling wordt gespeeld in het theater, achteraf zijn er nagesprekken.