activiteiten & workshops

APPLAUS-workshop

door: Theater Artemis

Artemis houdt van avonturen. Alle voorstellingen worden gemaakt in samenspraak met het publiek: zij spelen altijd een belangrijke rol. Want pas in dialoog met het publiek krijgt de voorstelling zijn volledige vorm. Wij draaien graag de rollen om. En dat gegeven was het uitgangspunt voor het ontwikkelen van een bijzondere nieuwe workshop: APPLAUS! In deze workshop gaan we met jongeren op zoek naar de betekenis en de werking van applaus. Waarom doen we het massaal? Hoe klinkt het als je er van een afstandje naar luistert? Hoe voelt het als je het geeft? En als je het krijgt? Is er een alternatief? We draaien de rollen om, en zetten de applaus-gevers op een podium. Een applaus voor jezelf!

Thema

applaus, applausgeneratie, avontuur, dialoog

Over de voorstelling

Artemis houdt van avonturen. Alle voorstellingen worden gemaakt in samenspraak met het publiek: zij spelen altijd een belangrijke rol. Want pas in dialoog met het publiek krijgt de voorstelling zijn volledige vorm. Wij draaien graag de rollen om. En dat gegeven was het uitgangspunt voor het ontwikkelen van een bijzondere nieuwe workshop voor het voortgezet onderwijs: APPLAUS!

Wij zijn de applausgeneratie. Of dat zeggen ze toch. Geboren en getogen op het ritme van applaus en dikke duimen. Een plasje op het potje? Applaus. Eerste tand kwijt? Applaus. Nieuw kapsel? Dikke duim. Eerste piercing? Dikke duim. Nog nooit kregen we met z’n allen zoveel bevestiging.We draaien de rollen om. De losers winnen, de laatsten blijken de eersten te zijn. Wij geven graag de vrijheid om niet te presteren. Om creatief te kùnnen zijn, moet je immers domme dingen dùrven denken en doen. In deze workshop doen we dat ook.

We gaan met jongeren op zoek naar de betekenis en de werking van applaus. Waarom doen we het massaal? Hoe klinkt het als je er van een afstandje naar luistert? Hoe voelt het als je het geeft? En als je het krijgt? Is er een alternatief? We draaien de rollen om, en zetten de applaus-gevers op een podium. Een applaus voor jezelf!

Voorstelling op school
Nee
Discipline / genre
Mime, Toneel
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: activiteiten & workshops
  • Onderwijs: , VMBO onderbouw, VMBO bovenbouw, HAVO onderbouw, HAVO bovenbouw, VWO onderbouw, VWO bovenbouw, Gymnasium onderbouw, Gymnasium bovenbouw, Speciaal voortgezet onderwijs
  • Voorstelling op school: Nee
  • Tijdsduur: 1,5 uur
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 01-11-2016 - 30-06-2018
  • Max aantal deelnemers: 30
  • Prijs (exclusief BTW): € 140
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Ja

Bijzonderheden

Bij 2 of meer groepen is het mogelijk om af te sluiten met een grote APPLAUS-battle.

Speelvoorwaarden

Minimaal 15 deelnemers. Mogelijk bij Theater Artemis in Den Bosch of op school in een grote ruimte.