voorstelling

4XM Voorstelling: De Cabarapshow (improvisatie rap)

door: 4XM

Muzikale improvisatievoorstelling met een knipoog!

Thema

Rap, Taal, Interactief, Improvisatie, Freestyle, Muziek.

Over de voorstelling

De Cabarapshow is een kruising tussen cabaret en rap. Improvisatietheater, zo je wilt. Zoals De Lama’s ter plekke bedenken wat ze acteren, zo tonen rappers Marco en Patrick het achterste tong in freestyle raps. De show voltrekt zich in rondes en zit vol interactie met het publiek. Zoals bijvoorbeeld ’Wie? Wat? Waar?’, waarbij het publiek een persoon, een handeling en plaats van het verhaal mogen bepalen. De muziek wordt verzorgd door dj Tobi die met zijn funky beats, spelshowtunes en grappige samples de rondes naadloos aan elkaar scratcht. Presentator Gert-Jan leidt het geheel, zover dat kan, in goede banen.

De Cabarapshow is gestructureerde improvisatie: hoe paradoxaal ook. Iedere show is gegarandeerd uniek en verrassend en zit vol met spitsvondige taalkunst en strakke punchlines.

Deze interactieve voorstelling is geschikt als schoolvoorstelling maar ook als afsluiting van, bijvoorbeeld, een werkconferentie of congres waarbij we het dagthema van de als rode draad door de voorstelling laten lopen.

Onze voorstellingen zijn vooral niet saai en stoffig maar juist afgestemd op de belevingswereld van de toeschouwer en bovenal ‘van nu’. Zeer geschikt voor in het theater maar niet te theatraal.

Voorstelling op school
Ja
Discipline / genre
Cabaret, Muziektheater
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: voorstelling
  • Onderwijs: Groep 7, Groep 8, VMBO onderbouw, VMBO bovenbouw, HAVO onderbouw, HAVO bovenbouw, VWO onderbouw, VWO bovenbouw, Gymnasium onderbouw, Gymnasium bovenbouw, Speciaal voortgezet onderwijs
  • Voorstelling op school: Ja
  • Tijdsduur: 50 min.
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 01-11-2016 - 01-11-2019
  • Max aantal deelnemers: 150
  • Prijs (exclusief BTW): € 1495
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Ja

Bijzonderheden

2e voorstelling op 1 dag voor 50%
3e voorstelling op 1 dag voor 75%
---
In combinatie met een workshopdag/cultuurdag/ckv-dag is de voorstelling voor een sterk gereduceerd tarief te boeken. (tarief aanhankelijk van de omvang)
---
Genoemde prijs is exclusief
- BTW
- Reiskosten
---
De voorstelling kan in principe overal plaats vinden:
- aula
- gymzaal
- buiten (weersafhankelijk)
- theater

etc.
---
Standaard lengte van de voorstelling is 50 min. maar kan in overleg langer of korter.

Speelvoorwaarden

Presentatieruimte (aula, gymzaal, theater etc.) met voldoende zitplaatsen voor het aantal toeschouwers.
De speeloppervlakte dient minimaal 6 x 4 meter te zijn.
---
Geluidsset met 3 draadloze microfoons. De geluidsset dient qua vermogen/volume geschikt te zijn voor het aantal toeschouwers en het formaat van de ruimte.
---
Een stevige/stabiele tafel van +/- 90 cm hoog, 150 cm breed en 100 cm diep. Deze dient klaar te staan op het podium bij aankomst. (mag bestaan uit 2 tegen elkaar geschoven tafels)
---
Gewenste zaalopstelling (volgt bij boeking).

In overleg kunnen wij, tegen meerprijs, een complete geluidsinstallatie verzorgen of een gedeelte hiervan. Informeer naar de mogelijkheden.