voorstelling

4XM Voorstelling: Behind The Beat (over maat en ritme in de popmuziek, met live beatbox, dj en drum)

door: 4XM

Behind the Beat, ga mee op zoektocht met the masters of the beat!

Thema

Ritme, Maat, Muziek, Dj, Beatbox, Drum, Popmuziek.

Over de voorstelling

Behind The Beat is een educatieve en bovenal leuke schoolvoorstelling over de opkomst van ‘de beat’ in moderne popmuziek. Deze beat is het ritme dat de muziek kenmerkt en wordt doorgaans door de drums gespeeld. In de hedendaagse popcultuur heeft de beat een steeds dominantere rol gekregen. Steeds vaker wordt deze beat ook elektronisch gemaakt. Jongeren spreken tegenwoordig dan ook eerder van ‘dikke beats’ dan van ‘mooie muziek’.

Tijdens deze muziekvoorstelling gaan we kijken waar die beats vandaan komen en hoe worden ze gemaakt. Drie ‘masters van de beat’ (drummer Max, dj Tobi en beatboxer, producer en presentator Patrick) nemen het publiek van deze CKV-voorstelling mee op een reis door de tijd. Van soul tot house en van rock’n roll tot hiphop, alle naoorlogse popmuziek komt aan bod. Een unieke kijk- en luisterervaring in de wereld van de beat!

Onze voorstellingen zijn vooral niet saai en stoffig maar juist afgestemd op de belevingswereld van de toeschouwer en bovenal ‘van nu’. Zeer geschikt voor in het theater maar niet te theatraal.

Regie
4XM
Voorstelling op school
Ja
Discipline / genre
Muziektheater
Boek hier

Kenmerken

  • Soort project: voorstelling
  • Onderwijs: Groep 7, Groep 8, Speciaal basis onderwijs, VMBO onderbouw, VMBO bovenbouw, HAVO onderbouw, HAVO bovenbouw, VWO onderbouw, VWO bovenbouw, Gymnasium onderbouw, Gymnasium bovenbouw, Speciaal voortgezet onderwijs
  • Voorstelling op school: Ja
  • Tijdsduur: 50 min.
  • Aangeboden in: Heel Nederland
  • Periode: 01-11-2016 - 01-11-2019
  • Max aantal deelnemers: 150
  • Prijs (exclusief BTW): € 1295
  • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Ja

Bijzonderheden

2e voorstelling op 1 dag voor 50%
3e voorstelling op 1 dag voor 75%
---
In combinatie met een workshopdag/cultuurdag/ckv-dag is de voorstelling voor een sterk gereduceerd tarief te boeken. (tarief aanhankelijk van de omvang)
---
Genoemde prijs is exclusief
- BTW
- Reiskosten
---
De voorstelling kan in principe overal plaats vinden:
- aula
- gymzaal
- buiten (weersafhankelijk)
- theater

etc.
---
Standaard lengte van de voorstelling is 50 min. maar kan in overleg langer of korter.

Speelvoorwaarden

Presentatieruimte (aula, gymzaal, theater etc.) met voldoende zitplaatsen voor het aantal toeschouwers.
---
De speeloppervlakte dient minimaal 6 x 4 meter te zijn.
---
Geluidsset met 2 draadloze microfoons. De geluidsset dient qua vermogen/volume geschikt te zijn voor het aantal toeschouwers en het formaat van de ruimte.
---
Voor de Dj: Een stevige/stabiele tafel van +/- 90 cm hoog, 150 cm breed en 100 cm diep. Deze dient klaar te staan op het podium bij aankomst. (mag bestaan uit 2 tegen elkaar geschoven tafels)
---
Voor de Beatboxer: Een stevige/stabiele tafel van regulier formaat. Deze dient klaar te staan op het podium bij aankomst.
---
Gewenste zaalopstelling (volgt bij boeking)

In overleg kunnen wij, tegen meerprijs, een complete geluidsinstallatie verzorgen of een gedeelte hiervan. Informeer gerust naar de mogelijkheden.