activiteiten & workshops

1001 Nacht

In een aantal deelrepetities oefenen de leerlingen in groepen hun onderdeel van de voorstelling. 1001 Nacht is anders dan onze overige projecten. Alle leerlingen zijn tijdens de hele voorstelling in de zaal. Het publiek zit niet rustig op een stoel, maar moet rondlopen, wordt op een kluitje gezet en weer verspreid, van achteren belaagd, van voren betoverd. Kortom: een ogenschijnlijk chaotische doch zeer gestructureerde, bruisende, fantasierijke voorstelling waarover nog lang zal worden nagepraat.

Thema

In één flitsende dag een prachtige voorstelling over de wereld van 1001 Nacht door álle leerlingen voor álle ouders.

Over de voorstelling

Drommen ouders staan op het schoolplein te trappelen om hun kinderen in een totaal nieuwe rol te zien. De deuren gaan open, oriëntaalse muziek klinkt, wierook stijgt op en zie: een zaal vol slapende personages, de markt van Fantasia!
Een van de sprekers verwelkomt het publiek, wordt echter onderbroken door luid jammerende, zielige bedelaars te zijn! Ze smeken het publiek om een aalmoes. Gelukkig delen de sprekers koekjes uit en worden de bedelaars weer beter, al hebben ze nog steeds geld nodig. Dan duiken de zigeuners het publiek in: ze voorspellen de toekomst aan wie dit wil horen. Hierna geleiden de wachters van de sultan het publiek naar het midden van de zaal. De haremkinderen zingen het haremlied en voeren om het publiek heen hun betoverende Dans der Duizend Sluiers op.
Nu wordt het gevaarlijk! Het grootste Worstelspektakel van de Eeuw! Brullend laten de worstelaars elkaar in het stof bijten. Het spektakel eindigt met een totaal K.O. van alle geweldenaars, die door de wachters worden weggeveegd. In de vrijgekomen ruimte voeren de wachters hun imposante stokkendans uit. De voorstelling sluit af met een wervelende zigeunerdans.

Voorstelling op school
Nee
Discipline / genre
Dans, Toneel
Boek hier

Kenmerken

 • Soort project: activiteiten & workshops
 • Onderwijs: Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8,
 • Voorstelling op school: Nee
 • Tijdsduur: 1 dag van 6 uur 45 minuten
 • Aangeboden in:
  Flevoland, Friesland, Gelderland, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland
 • Periode: 01-11-2013 - 27-11-2024
 • Max aantal deelnemers: zie boven.
 • Prijs (exclusief BTW): € 540
 • Cultuurkaartbetaling mogelijk: Nee

Bijzonderheden

Elk dagproject is gebaseerd op de combinatie dans en spel. Vaak is ook acrobatiek een onderdeel.
Tot 175 leerlingen komen wij met 2 docenten
Daarboven komen wij met 3 of 4 docenten en stijgt de prijs evenredig. Meer info: zie website.

Speelvoorwaarden

Geen speelvoorwaarden bekend.